Evo detalja

Grafički obrt 'STUDIO P' uspješno proveo projekt sufinanciran sredstvima Europske unije!

Objavljeno: 20.12.2023. 10:47

Grafički obrt „STUDIO P“ iz Nedelišća uspješno je proveo projekt jačanja konkurentnosti ulaganjem u digitalnu i zelenu tranziciju ukupne vrijednosti 427.421,30 EUR (3.220.405,79 HRK) uz bespovratna sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Grafičkom obrtu „STUDIO P“ iz Nedelišća tijekom listopada 2021. godine odobrena su bespovratna sredstva za projekt “Povećanje konkurentnosti obrta „STUDIO P“ ulaganjem u digitalnu i zelenu tranziciju” u sklopu poziva “Jačanje konkurentnosti poduzeća ulaganjima u digitalnu i zelenu tranziciju“. U sklopu navedenog poziva iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, za projekt ukupne vrijednosti 427.421,30 EUR (3.220.405,79 HRK) odobreno je ukupno 152.342,14 EUR (1.147.821,85 HRK) bespovratnih sredstava.

Provedba projekta započela je u listopadu 2021. godine, a završava u siječnju 2024. godine. Projektom je obuhvaćena dogradnja radionice za grafički dizajn, izgradnja sustava za proizvodnju električne energije iz energije sunca, nabava strojeva i opreme te popratnih softverskih rješenja, kao i savjetodavne usluge te promidžba i vidljivost.

Predmetna investicija utjecala je na učinkovitost korištenja resursa u proizvodnji, smanjenje negativnog utjecaja na okoliš, kao i prelazak na kružno gospodarstvo, čime je poduzeće postalo profitabilnije s mogućnošću brže prilagodbe izazovnom tržištu.

Isto tako, realizacija projekta utjecala je na povećanje učinkovitosti, kompetitivnosti i internacionalizacije poslovanja, povećanje tržišne pozicije, što u konačnici predstavlja utjecaj na povećanje opće konkurentnosti obrta.

Projekt je uspješno pripremljen i proveden zahvaljujući dobroj suradnji vlasnika koji najbolje poznaje postojeće stanje i buduće potrebe poduzeća te vanjskih suradnika odnosno consulting tima širokog spektra znanja i relevantnog iskustva.

Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost grafičkog obrta „STUDIO P“

Komentari