Sponzorirani članak

FOTO Groblje u Biškupcu s ljepšim vremenom zasjalo u novom ruhu

Objavljeno: 26.04.2016. 13:02

Zadnja izmjena: 26.04.2016. 13:07

Foto: Ivan Tomašković

Biškupečko groblje u proljeće je zasjalo u novom ruhu, a za to su najzaslužniji radnici Parkova koji brinu o održavanju dva hektara groblja u Biškupcu.

Održavanje zelenih površina groblja uključuje, proljetno čišćenje groblja i jesensko čišćenje groblja.

Riječ je o čišćenje travnih površina i šljunčanih staza grabljanjem lišća i drugog otpada, košnju travnatih površina uz i unutar grobnih polja, prikupljanje i odvoz biljnog otpada, orezivanje i formiranje krošnji mladog drveća bjelogorice te oblikovanje nasada Thuja površinskim rezanjem, sakupljanje i odvoz biljnog otpada.

Radnici Parkova tako su obavljali radove na poboljšanju izgleda i funkcionalnosti staza na novom dijelu groblja. Ukupno je uređeno 930 kvadrata staza kao i 200 kvadratnih metara zemljanih površina oko staza.

Fontane, kante...

Osim radova na poboljšanju staza, uređena su i četiri odmorišta na kojima su postavljene nove fontane za vodu. Također uz fontane postavljeni su nosači za kante za vodu te su kupljene nove kante kako bi građanima bile na usluzi za zalijevanje, pranje grobova i slično.

Od ostale urbane opreme, na groblju je postavljeno i pet košara za otpad. Dva koša su postavljena na samom ulazu u groblje dok su preostala tri postavljena uz klupice na glavnoj aleji. Vrata i ulazi na groblje također su osvježeni novom bojom. S obzirom na to da biškupečko groblje nije bilo spojeno na gradsku kanalizaciju, postojeći sustav spojen je na gradski kanalizacijski sustav.

- Osim redovitih poslova koji se odnose na uređenje staza, košnju, svake godine nastojimo nešto obnoviti u dijelu infrastrukture, zelenih površina, nasada, koševa za smeće, klupica pa smo to ove godine napravili na biškupečkom groblju - rekla je Romana Brkić - Knežević, rukovoditeljica groblja pri Parkovima, i dodala kako je biškupečko groblje zasjalo u novom ruhu.

- Vjerujemo kako će posjetitelji to primijetiti i zbilja smo osvježili biškupečko groblje - dodala je Brkić - Knežević.

Varaždinsko groblje

Parkovi d.d. konstantno ulažu napore kako bi naša groblja bila što ljepša i  pristupačnija posjetiteljima pa će se radovi nastaviti i dalje, i to postavljanjem klupica i kontejnera za otpad na novo proširenom djelu Varaždinskog groblja.

- Na Varaždinskom groblju protekle godine obilježili smo grobna polja kako bi se Varaždinci lakše snašli i našli željene grobove. Nismo zaboravili i novi dio Varaždinskog groblja gdje ćemo u narednih postaviti potpuno novu urbanu opremu - zaključila je rukovoditeljica groblja.

Komentari