ZAVRŠNA KONFERENCIJA

Kako su bespovratna EU sredstva u poslovanju pomogla tvrtci Inel-Elektro

Objavljeno: 08.06.2021. 08:36

Zadnja izmjena: 08.06.2021. 08:36

Dana 01.06.2021. u Hotelu Orion u Klenovniku održana je završna konferencija projekta „Integracija i optimizacija poslovnih procesa poduzeća INEL-ELEKTRO d.o.o.“, kojeg je predstavila prokuristica INEL-ELEKTRO d.o.o. i voditeljica projekta Irena Ernoić Martinčević.

Konferenciji su prisustvovali poslovni partneri poduzeća. Uvodnu riječ održao je direktor INEL-ELEKTRO d.o.o. Zvonko Ernoić, naglašavajući važnost ulaganja u razvoj tvrtke i praćenja trendova tržišta, kako bi se postigla konkurentnost i održala kvaliteta po kojoj je poduzeće s tridestogodišnjom tradicijom poznato diljem RH i šire. Projekt je financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj, odnosno Operativnog programa konkurentnost i kohezija, poziva Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP-a kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT)-2. Ukupna vrijednost projekta prema ugovoru o dodjeli bespovratnih EU sredstava je 431.756,25 kuna, od čega je 238.329,45 kuna bespovratnih EU sredstava, dok je 193.426,80 kuna osigurao INEL-ELEKTRO d.o.o. iz vlastitih sredstava.

Voditeljica projekta Irena Ernoić Martinčević osvrnula se na razvoj poduzeća i ideju s kojom je osnovano, ukazujući na konstantan rast kroz uspješno izvedene projekte, kojima su se etablirali kao kvalitetan i pouzdan izvođač kako na domaćem, tako i na inozemnom tržištu, postavljajući standarde uspješnosti kada je u pitanju izvođenje svih vrsta elektroinstalacija jake i slabe struje u stanogradnji, industrijskim postrojenjima i ostalim objektima. Posebno su ponosni na rad u autoindustriji, koji uključuje uspješno izvedene projekte za tvrtke Audi, Porsche, VW i Mercedes na području Njemačke, SAAB i Volvo u Švedskoj, Ford u Turskoj te Mini u Velikoj Britaniji.

Provedbom aktivnosti projekta povećana je konkurentnost poduzeća INEL-ELEKTRO d.o.o. uvođenjem naprednih IKT rješenja za optimizaciju poslovanja. Navedeno se postiglo informatizacijom i integracijom 8 temeljnih poslovnih procesa te organizacijom poslovanja koja se bazira na modernim tehnologijama kroz uvođenje naprednog ERP sustava koji je projektiran i izrađen isključivo za potrebe samog poduzeća što predstavlja najbolju praksu u djelatnosti u kojoj poduzeće posluje. Ovaj projekt je značajan i za osnaživanje domaćeg gospodarstva, obzirom da tvrtka trenutno zapošljava 60 radnika, a ostvarivanjem ciljeva projekta doprinijet će se ostvarivanju dugoročnih koristi ciljnih skupina projekta: zaposlenika, uprave tvrtke, ali i krajnjih korisnika kao što su sadašnji i budući poslovni partneri te zajednica u cjelini.

Komentari