rehabilitacijski dio tts-a

Kineziterapija za znatno brži oporavak u Pro Active Medi centar u sklopu TTS-a

Objavljeno: 11.04.2019. 13:46

Zadnja izmjena: 11.04.2019. 13:48

Pro Active Medi Centru rehabilitacijski je dio TTS Sport centra u Varaždinu. Zahvaljujući redovitom doškolovanju i educiranju trenera i kineziterapeuta, kao jednu od svojih usluga nudi i kvalitetnu kineziterapiju.

Kineziterapija je dio fizikalne terapije koja se bavi primjenom pokreta u svrhu liječenja, s ciljem uspostavljanja optimalnog funkcioniranja dijelova i organizma u cjelini.

U izvođenju jednog pokreta sudjeluje više anatomskih struktura:

  • ·koštani sistem
  • ·zglobovi
  • ·mišići
  • ·periferni živčani sistem
  • ·centralni živčani sistem

Još veći značaj kinezi terapija dobiva upravo zbog toga što pokret dovodi do angažiranja i ostalih organskih sistema : kardiovaskularnog, respiratornog, endokrinog i dr.

Zato je danas kineziterapija obavezan dio rehabilitacije ne samo kod bolesti i povreda koštano-zglobnog sustava (lokomotornog aparata), već i kod bolesti srca i krvnih žila, bolesti dišnih organa, nefroloških, neuroloških i drugih bolesnika.

Ona se primjenjuje u gotovo svim medicinskim specijalnostima kod brojnih patoloških stanja, ali i preventivno. Apsolutnih kontraindikacija praktično nema, a relativne su malobrojne.

Cilj kineziterapije je maksimalno iskorištavanje svih potencijala osobe s naglaskom na optimalni mogući oporavak oštećene funkcije lokomotornog aparata. Propisuje je doktor, specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije, a provodi je kineziterapeut ili viši fizioterapeut uz nadzor doktora.

Kineziolozi Pro Active Medi Centra redovito se usavršavaju i dodatno školuju na seminarima, edukacijama i radionicama kod vrhunskih hrvatskih i stranih stručnjaka te tako sa sigurnošću provode kineziterapiju i na najtežim slučajevima.

Komentari