lokalni izbori 2017.

Petri Pokec velika podrška građana: Zašto ostali kandidati odbijaju sučeljavanje?

Objavljeno: 15.05.2017. 13:06

Zadnja izmjena: 15.05.2017. 13:07

Petra Pokec, kandidatkinja za gradonačelnicu Ludbrega, ima sve veću podršku svojih sugrađana i sugrađanki. Tako je i više nego dobar odaziv građana bio na predizbornom skupu održanom u nedjelju u ludbreškom Centru za kulturu (Kino dvorana Pučkog učilišta), a Petra Pokec i kandidat za zamjenika gradonačelnice Mirko Herenčić u proteklom su razdoblju obišli sva naselja, gdje su razgovarali s građanima.

Petra Pokec pozvala je putem svog Facebook profila ostale kandidate na sučeljavanje, a namjera joj je, kaže, da svatko od njih argumentirano predstavi svoj program.

Sučeljavanje su prihvatili Ivan Lončarić i Danijel Vegh, Vera Jadanić nije se izjasnila, a Dubravko Bilić uzvratio je prozivkom.

- Mislim da građani od svakog od nas trebaju čuti koji su nam najvažniji ciljevi i zato se nadam da ćemo tijekom ovog tjedna održati sučeljavanje. Neki kandidati moj su poziv prvo prihvatili, a nakon toga odbili i još uzvratili prozivkama.  Jedina namjera mi je da pred građanima kažemo koje su najbitnije stvari u programu, ali i da građanima pružimo mogućnost sudjelovanja, jer jedno je jednostrano komunicirati putem priopćenja i drugih oblika objava u medijima, ali idemo stati svi licem pred građane i odgovarati na pitanja koja oni postavljaju. Mislim da građani to zaslužuju, a onaj koji ne može ili ne želi takav način rada, po meni ne zaslužuje obavljati Izvršnu fuknciju u gradu Ludbregu.  – rekla je Petra Pokec.

- Ukoliko su neki kandidati moj poziv na sučeljavanje krivo shvatili, iako mislim da sam bila dovoljno jasna, još jednom želim poručiti da zastupam princip jednakih šansi za sve, kako za svoje protukandidate, tako i za sve građane Ludbrega i žao mi je ako to nekoga vrijeđa. Zastupam vrijednosti stranke u kojoj jesam, a to su prije svega liberalna stajališta i nikad mi ne bi palo na pamet suditi ljude na temelju njihovih stavova, pripadnosti ili odakle dolaze. Nije mi ni na pamet palo brojati godine nečijeg života provedenog u Ludbregu. Ljubav prema Ludbregu ne može se izreći u brojkama iako neki brojke vole često spominjati, ljubav se može mjeriti samo djelima.  To što sam rođena Ludbrežanka, na to sam ponosna i toga se ne sramim – rekla je Petra Pokec.

 

Komentari