EU fondovi

Poduzeće FRIPOL d.o.o. uspješno provelo projekt sufinanciran sredstvima Europske unije

Objavljeno: 19.12.2023. 11:26

Poduzeće FRIPOL d.o.o. iz Ljubešćice uspješno je provelo posljednju fazu istraživanja i razvoja u okviru projekta ukupne vrijednosti 1.855.028,76 EUR (13.976.714,21 HRK) uz bespovratna sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Poduzeću FRIPOL d.o.o. iz Ljubešćice tijekom listopada 2020. godine odobrena su bespovratna sredstva za projekt “Vakuumski centrifugalni lijev rotacijsko simetričnih odljevaka” u sklopu poziva “Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja“. U sklopu navedenog poziva iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, za projekt ukupne vrijednosti 1.855.028,76 EUR (13.976.714,21 HRK) odobreno je ukupno 1.044.319,97 EUR (7.868.428,79 HRK) bespovratnih sredstava.

Provedba druge faze istraživanja i razvoja, „Eksperimentalni razvoj“ započela je u veljači 2022. godine, te je završila u prosincu 2023. godine, čime završava i provedba cjelokupnog projekta poduzeća Fripol d.o.o. Svrha provedenog projekta bila je istraživanje i razvoj novih inovativnih proizvoda kroz suradnju sa znanstveno-istraživačkom institucijom, Sveučilištem u Zagrebu, Fakultet strojarstva i brodogradnje.

Isto tako, razina tehnološke spremnosti, kao rezultat istraživačko-razvojnih aktivnosti provedenog projekta, postignula je razinu TRL-8, što podrazumijeva uspostavljen i kvalificiran tehnološki sustav. S obzirom da su proizvodi poduzeća Fripol d.o.o. inovacija na globalnom tržištu, društvo će se pozicionirati kao globalni lider i inovator primijenjenog rješenja u području metaloprerađivačke industrije.

Projekt je uspješno pripremljen i proveden zahvaljujući dobroj suradnji vlasnika koji najbolje poznaje postojeće stanje i buduće potrebe poduzeća te vanjskih suradnika odnosno consulting tima širokog spektra znanja i relevantnog iskustva.

Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost poduzeća FRIPOL d.o.o.

Komentari