BESPOVRATNA SREDSTVA

Poduzeće K&S uspješno provelo projekt uvođenja informacijsko-komunikacijske tehnologije

Objavljeno: 27.05.2021. 08:38

Zadnja izmjena: 27.05.2021. 08:38

Poduzeće K&S d.o.o. iz Varaždina uspješno je provelo projekt uvođenja informacijsko - komunikacijske tehnologije ukupne vrijednosti 1.372.766,25 HRK uz bespovratna sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Poduzeću K&S d.o.o. iz Varaždina tokom listopada 2019. godine odobrena su bespovratna sredstva za projekt "Povećanje konkurentnosti društva KS uvođenjem informacijsko-komunikacijske tehnologije" u sklopu poziva "Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP-a kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT) – 2". U sklopu navedenog poziva iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, za projekt ukupne vrijednosti 1 372 766,25 HRK odobreno je ukupno 605 828,97 HRK bespovratnih sredstava.

Provedba projekta započela je u prosincu 2019. godine, a završava u lipnju 2021. godine implementacijom informacijsko-komunikacijskih rješenja u proizvodni proces. Projektom je obuhvaćena instalacija računalne, mrežne i mjerne opreme, implementacija integriranih programskih rješenja te nabavka računalne opreme. Nabavka navedenih informacijsko-komunikacijskih rješenja utjecala je na optimiziranje 8 poslovnih procesa čime su se smanjili troškovi poslovanja, povećala učinkovitost, produktivnost i efikasnost zaposlenika te u konačnici povećala konkurentnost poduzeća. Isto tako realizacija projekta utjecala je na povećanje obujma poslovanja, te posljedično na rast prihoda od prodaje, zaposlenosti te dobiti poduzeća.

Projekt je uspješno pripremljen i proveden zahvaljujući dobroj suradnji vlasnika koji najbolje poznaje postojeće stanje i buduće potrebe poduzeća te vanjskih suradnika odnosno consulting tima širokog spektra znanja i relevantnog iskustva.

Komentari