bespovratna eu sredstva

Poduzeće PREMIFAB uspješno provelo projekt uvođenja informacijsko-komunikacijske tehnologije

Objavljeno: 24.05.2021. 08:05

Zadnja izmjena: 24.05.2021. 08:05

Poduzeće PREMIFAB d.o.o. iz Kerestinca uspješno je provelo projekt uvođenja informacijsko - komunikacijske tehnologije ukupne vrijednosti 405.039,38 HRK uz bespovratna sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Poduzeću Premifab d.o.o. iz Kerestinca tokom studenog 2019. godine odobrena su bespovratna sredstva za projekt „Povećanje konkurentnosti društva PREMIFAB uvođenjem informacijsko komunikacijske tehnologije“ u sklopu poziva „Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP-a kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT) – 2“. U sklopu navedenog poziva iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, za projekt ukupne vrijednosti 405.039,38 HRK odobreno je ukupno 197.780,16 HRK bespovratnih sredstava.

Provedba projekta započela je u prosincu 2019. godine, a završava u lipnju 2021. godine implementacijom informacijsko-komunikacijskih rješenja u proizvodni proces. Projektom je obuhvaćena nabavka poslovno informacijskog sustava, odnosno softverskog rješenja (ERP) i popratnog hardvera kojim se pospješuju i povezuju poslovni procesi, štedi vrijeme i resursi te omogućuje maksimalni pregled i kontrola cjelokupnog poslovanja. Nabavka navedenih informacijsko-komunikacijskih rješenja utjecala je na optimiziranje 10 poslovnih procesa čime su se smanjili troškovi poslovanja, povećala učinkovitost, produktivnost i efikasnost zaposlenika te u konačnici povećala konkurentnost poduzeća.

Isto tako realizacija projekta utjecala je na povećanje obujma poslovanja, te posljedično na rast prihoda od prodaje, zaposlenosti te dobiti poduzeća.

Projekt je uspješno pripremljen i proveden zahvaljujući dobroj suradnji vlasnika koji najbolje poznaje postojeće stanje i buduće potrebe poduzeća te vanjskih suradnika odnosno consulting tima širokog spektra znanja i relevantnog iskustva.

Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost poduzeća PREMIFAB d.o.o.

Komentari