Proslavite Dan varaždinskog placa uz kotlovinu, dobru kapljicu, klapu “Iz čista mira“ i Kavalire

Objavljeno: 07.09.2015. 15:33

Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:51

Foto: Ilustracija

Uz natjecanje u pripremi kotlovine, dobru kapljicu, klapu “Iz čista mira“ te glazbeni sastav “Kavaliri“, varaždinski plac proslavit će u subotu, 12. rujna, svoj dan, odnosno dan varaždinske tržnice...

Program ovogodišnjeg Dana varaždinskog placa vodit će Krunoslav Čolo i Ivan Fiolić FIO, a odvijati će se dvokratno - od 9 do 12 i od 15 do 17 sati.

Podsjećamo manifestacija “Vu Varaždinu na placu“ pokrenuta je s namjerom da taj dan tržnicu posjeti što više naših sugrađana i ostalih posjetitelja, te da uživaju u zabavnom programu i brojnim događanjima.

U subotu će se od 15 do 17 sati održati i već tradicionalno natjecanje u pripremi kotlovine. Svaka ekipa koja će se prijaviti za natjecanje u kotlovini sastoji se od tri člana(glavnog kuhara i dva pomoćnika). Gradska tržnica će osigurati meso (kotlete i kobasice), kruh, tanjure i pribor za jelo, dok svaka ekipa treba sa sobom donijeti tanjur za kotlovinu i mirodije, odnosno ostale namirnice koje će prema vlastitim receptima pripremati u kotlovini.

Dolazak ekipa i pozicioniranje na tržnici predviđeni su najkasnije do 14 i 30 sati. Svaka će ekipa od organizatora dobiti tri kape dok su za najuspješnije ekipe predviđene vrijedne nagrade i to za prva tri mjesta, najsimpatičniju ekipu i najopremljeniju ekipu.

Stručna komisija koja se sastoji od vrsnih poznavatelja kotlovine (najboljih kuhara), u dva navrata će kušati pripremljenu kotlovinu, ali će se naravno pratiti cijeli tijek pripreme i kuhanje kotlovine.

Natjecatelji moraju popuniti PRIJAVNI LIST i poslati ga na email info@varazdinski plac.hr , na  fax 042/302-902 ili  donijeti osobno u Upravu Gradske tržnice.


 

Komentari