Štromar s umirovljenicima: Zajedničkom suradnjom do veće kvalitete života

Objavljeno: 04.11.2015. 12:03

Zadnja izmjena: 24.02.2016. 07:43

Kandidat na listi 'Hrvatska raste' na 14. mjestu Predrag Štromar u okviru svoje kampanje redovno se, na dnevnoj bazi, susreće i druži s predstavnicima udruga umirovljenika diljem Županije predstavljajući najznačajnije projekte koje je proveo na mjestu župana, a posebno programe i projekte za koje će se zalagati u budućnosti.

- Imamo izvrsnu suradnju Saveza udruga umirovljenika i Varaždinske županije. Maksimalno u okviru naših mogućnosti pomažemo različite aktivnosti stanovnika treće životne dobi, bilo da je riječ o održavanju sportskih igara umirovljenika, pomoći pri organizaciji putovanja i druženja i u drugim aktivnostima, naravno, sve sukladno vašim planovima i potrebama – kazao je župan navodeći kako se uspješnom zajedničkom suradnjomuspijeva značajno poboljšati kvaliteta života ovoj osjetljivoj skupini građana jer mnogima puno znači da imaju mogućnosti sudjelovati u nekim sadržajima i aktivnostima izvan svojih sredina čime se sprječava socijalna isključenost te kod osoba starije životne dobi gradi pozitivniji i aktivniji stav prema životu.

Umirovljenike posebno zanimaju detalji vezani uz realizaciju projekta besplatnog prijevoza, koji je također iniciran u suradnji sa županijskim Savezom udruga umirovljenika.

- Već smo nekoliko godina u Županiji razmišljali o tom projektu i tražili najbolji model provedbe, a sada ga zahvaljujući odgovarajućim elektroničkim uređajima i čipiranim karticama i imamo. Sve osobe starije od 65 godina i umirovljenici sada mogu na kolodvorima u Varaždinu, Ivancu, Ludbregu i Novom Marofu nabaviti čipiranu karticu za jednokratan iznos od 25 kuna, nakon čega možete koristiti sve autobusne linije u Županiji potpuno besplatno – kazao je župan pojašnjavajući kako će se do kraja godine prikupljati podaci koliko je starijih osoba zainteresirano za to i koliko će ih koristiti autobusni prijevoz, pa će se znati koliko sredstava treba izdvojiti kako bi se projekt nastavio iduće godine.

Budući da se u posljednje vrijeme aktualiziralo i pitanje prijevoza osnovnoškolaca, Predrag Štromar je tim povodom izjavio:

- To su zlonamjerni pokušaji pojedinaca da diskreditiraju pojedine projekte koje provodimo i koji pridonose većem standardu i boljem životu naših građana. Ponavljam još jednom da prijevoz osnovnoškolaca nema nikakve veze s ovim pilot projektom besplatnog prijevoza umirovljenika i osoba starijih od 65 godina. Roditelji i djeca mogu biti bez brige, jer će sve dalje funkcionirati kao i do sada.
Inače, u okviru obilaska umirovljenika uručuje im se i prikladan poklon, profesionalni tlakomjer na čemu su svi redovno jako zahvalni.
Ovaj je tjedan župan već sudjelovao na druženju u Ludbregu s predstavnicima grada i okolnih općina, Martijanca, Malog i Velikog Bukovca, a obišao je i umirovljenike iz Svetog Ilije, Gornjeg Kneginca, TrnovcaBartolovečkog te Varaždinskih Toplica, a susrest će se i s onima iz Vinice, Cestice i Petrijanca.

Komentari