Uspjeh varaždinskog trenera

Besekova Birkirkara eliminirala Široki Brijeg

Objavljeno: 06.07.2016. 10:53

Zadnja izmjena: 06.07.2016. 10:55

Foto: Facebook

Velik uspjeh ostvario je naš trener Dražen Besek sa malteškom Birkirkarom u prvom pretkolu UEFA lige.

Nakon što je prošlog četvrtka u Širokom Brijegu remizirao sa istoimenim domaćinom (1:1), jučer je na svojem terenu Birkirkara slavila 2:0 i prošla u sljedeću rundu natjecanja. Prvi gol postigao je mladi srpski reprezentativac Srđan Dimitrov u 28. minuti, a na 2:0 povisio je igrač Širokog Marković u 76. minuti pogodivši vlastitu mrežu.

- Široki nas je podcijenio, nisu se nikako mogli naći u utakmici, ali moram reći i to da smo mi odigrali taktički jako zrelo, a na koncu je naša pobjeda trebala biti i veća. Široki je, u individualnom smislu, možda i tehnički bolji, ali mi smo odigrali kao pravi kolektiv, onako kako se danas igra u Europi – rekao je Dražen Besek trener Birkirkare.

Treba svakako reći kako je velik doprinos ovoj pobjedi dao i bivši Varteksov golman Miroslav Koprić koji je obranio neugodne udarce Krstanovića i Wagnera. Trener Širokog Brijega Slaven Musa odmah po završetku utakmice podnio je neopozivu ostavku. Birkirkara će u drugom pretkolu igrati protiv boljeg iz susreta škotskog Heartsa i estonskog predstavnika Infonet iz Talina.

Komentari