Bundesligaški rukomet u Areni i velika pobjeda Dabrova!

Objavljeno: 18.11.2015. 21:00

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:08

Veliki derbi Premijer lige između dvije (po)najbolje momčadi lige – Varaždina i Dubrave - ponudio je rukomet dostojan najboljih europskih liga, pun preokreta za konačnu 30:28 pobjedu varaždinskog sastava. Junak utakmice bio je domaći vratar Matija Špikić, s fantastičnom 21 obranom!

Gosti iz Zagreba bolje su otvorili susret, poveli već nakon pet minuta 4:2 pa osam minuta kasnije 8:6, međutim onda je počeo „Matija Špikić show“. Ludbreški čuvar mreže na vratima Varaždina nizao je obranu za obranom i Dabrovi su od 6:8 najprije preokrenuli na 9:8 pa potom pobjegli i na 12:9 – serijom 6:1 u svega pet minuta igre. Sedam minuta prije odmora prvi put je jedna momčad imala i četiri gola prednosti (15:11), do odmora je Dubrava ipak smanjila na po Zagrepčane daleko prihvatljivijih 18:16.

Fantastične obrane Špikića nosile su Varaždince i u nastavku, u 9. minuti drugog dijela Dabrovi su poveli 23:18, držali tih plus pet i narednih šest minuta, do 25:20 nakon 45 minuta igre. I onda, kad su svi očekivali da će Varaždin mirno privesti utakmicu kraju, nekoliko tehničkih grešaka u nizu vratilo je Dubravu iz ponora natrag u utakmicu i 52. minuti na semaforu je pisalo – 25:24! Logično, domaćima voda u ušima, razbranio se na gostujućem golu Grahovac i s nekoliko sjajnih intervencija „pogurao“ svoje u potpuni preokret – pet minuta prije kraja Volar je zabio za 27:28! Šipić je uspio poravnati u 58. minuti (28:28), ali je u predzadnjoj minuti krenula kontra Dubrave za novo vodstvo...

I onda se opet dogodio – Matija Špikić! Čisti zicer, skok šut na šest metara, Špikić je „poklopio“ rukom i nogom, jubilarna 20. obrana! Krenuo je napad Varaždina, kojeg je u padu okončao Vučko, efektnim pogotkom u lijevi donji kut – 29:28! Dubravi je ostalo 55 sekundi za poravnanje, gostujući trener Horvat pozvao je i time-out. Nakon minute odmora prvi pokušaj prolaza Zagrepčana okončan prekršajom, drugi, opet faul, treći ipak šut, ali i – 21. obrana Špikića! Ostalo je 17 sekundi, krenula jurnjava gostiju oko Dabrova, lopta je ipak prenešena preko Huđa i Marčeca do Vidačeka, koji je dvije sekunde prije kraja zabio za konačnih 30:28!

- Čestitam dečkima na pokazanom karakteru, načinu na koji smo se izvukli nakon što smo ušli u crnu rupu. Koja nam se ne bi ni dogodila da i inače nemamo kadrovskih problema, a onda je još u utakmici Horvat ozlijedio leđa, izgubio dvije lopte, dogodilo se nekoliko grešaka... To je s obzirom na okolnosti normalno. Moramo znati da mi cijelu jesen igramo praktički bez desnoga krila, suparničkim se obranama zbog toga puno lakše postaviti, vidjeli ste i danas da je obrana Dubrave stajala praktički od jedne crte do sredine. Baš zato sam uvjeren da ćemo, kad se kompletiramo, biti najugodnije iznenađenje prvenstva – najavljuje trener Dabrova Vladimir Vujović.

Zapravo, GRK Varaždin 1930 to je već i sada. Klub s gotovo prepolovljenim budžetom u odnosu na prošlu sezonu, s osloncem najvećim dijelom na vlastite snage, na drugom je mjestu Premijer lige, samo bod iza (još uvijek) vodeće Dubrave. Pred Dabrovima su novi veliki izazovi, četiri ispita sve protiv momčadi iz vrha, od toga tri teška gostovanja. Redom vani Ribola Kaštela (5. mjesto) pa opet u gostima Gorica (8. mjesto, protivnik koji je Dabrove iznenadio u Varaždinu na startu prvenstva), onda doma Zamet (3. na tablici) pa gostovanje u Umagu (4. mjesto).

Komentari