Dabrovi lagano s Kinezima, u subotu spremni za Medveščak u Graberju

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 22.11.2013. 10:49

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Dragutin Kliček / VT

U četvrtak navečer prijateljsku utakmicu s rukometašima Varaždina odigrali su reprezentativci Kine, koje predvodi hrvatski stručnjak Nenad Zvonarek. Konačni rezultat glasio je 42:29 za Dabrove, koji su se ipak pokazali presnažnima za visoke Kineze...

Od početka utakmice su varaždinski rukometaši bili dominantnija ekipa, a najefikasniji je bio Jurica Vidaček koji je predvodio ekipu sa šest golova. U nastavku je njegov niz nastavio Luka Trojko, također sa šest golova.

Kineska reprezentacija se već tradicionalno priprema u Hrvatskoj, a ove pripreme su im za Azijsko prvenstvo koje počinje za nekoliko tjedana. U sklopu priprema odigrali su protiv Umaga, Poreča, Rovinja i sada Varaždina, gdje su poraženi s najvećom razlikom.

- Čestitke ekipi Varaždina, vidi se da su još uvijek klasu iznad nas, i da nisu bez razloga tako dobri u Premijer ligi. Vidjelo se da su i moji igrači bili malo umorni od napornih priprema. Ovo nam je zadnja utakmica na pripremama, sutra putujemo dalje pa je i to možda razlog ovakvom porazu. Hvala na gostoprimstvu i nadam se da ćemo doći ponovo – kazao je izbornik Nenad Zvonarek.

Trener Belko u ovom susretu nije želio riskirati s ozlijeđenima i bolesnima Hermanom, Horvatom, Grdom i Težakom, tako da su veću prigodu dobili i neki igrači iz druge ekipe. Ova utakmica ipak nije bila prioritet stručnom stožeru Dabrova, već subotnji ogled protiv Medveščaka, koji počinje u 19 sati u Graberju.

- U subotu igramo posljednju ovosezonsku domaću utakmicu i moramo je okončati pobjedom. Jači smo od Medveščaka, što moramo i potvrditi na parketu dvorane u Graberju. Imamo nekih sitnih problema s ozljedama, no koga nema, bez njega se može. Pozivam sve navijače da dođu u što većem broju i podrže nas protiv Medveščaka – ističe Alan Belko, trener GRK Varaždina.

Cijena ulaznice bit će 20 kuna za muškarce, odnosno 10 kuna za žene, a uz kupljenu ulaznicu, na šanku kafića u dvorani moći će se dobiti gratis pivo.

Komentari