Enes Garibović ostao bez medalje na Svjetskom prvenstvu u Jakarti!

Objavljeno: 15.11.2015. 10:45

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:08

Foto: Facebook

Iako je najavljivao pohod na svjetsku medalju, član Karate kluba Varaždin i hrvatski reprezentativac Enes Garibović nije uspio doći do odličja na Svjetskom prvenstvu u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore u Jakarti. Poražen u drugoj borbi repasaža od Ibrahima Nantumija iz Saudijske Arabije 7:3, a eventualna pobjeda omogućila bi Gariboviću borbu za broncu.

Enes je turnir započeo odličnom borbom u prvom kolu protiv finskog predstavnika Pyry Heiskanena i meč riješio u svoju korist 5:1. Još uvjerljiviji je bio u drugom kolu protiv mađarskog predstavnika Daniela Gyorgya 6:1. U trećem kolu naišao je na egipćana Ahmeda Mohameda, kasnijeg finalistu Prvenstva, koji je pobijedio Enesa 7:2. Potom su za našeg borca uslijedile borbe repasaža. Prva prepreka bio je domaći natjecatelj Febi Ramadhan Saputra. Enes ga je u izjednačenoj borbi pobijedio 6:5. Slijedeća borba bila je protiv Ibrahima Nantumija iz Saudijske Arabije. Nantumi je taj meč riješio u svoju korist 7:3.

Iako nije stigao do medalje, Enese je odličnim borbama u Jakarti potvrdio status jednog od najboljih karatista u svijetu u svojoj kategoriji.

Zajedno s Enesom u Jakarti bio je i njegov otac i trener Esad Garibović, izbornik juniorske i mlađe seniorske reprezentacije. Povratak Garibovića očekuje se u srijedu.

Komentari