Europsko prvenstvo rukometaša dolazi u Varaždin!?

Objavljeno: 15.09.2014. 21:45

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Hoće li Varaždin, nakon Svjetskog prvenstva u rukometu za muškarce prije pet godina, biti i jedan od gradova domaćina rukometnog Eura 2018. godine? Dobije li Hrvatska domaćinstvo, o čemu se odlučuje u petak u Dublinu – hoće. HRS je zasad jedini predao kandidaturu, gradovi domaćini bili bi Zagreb, Split, Poreč i – Varaždin.

Ovih će se naime dana – konkretno u petak, 19. rujna i subotu, 20. rujna - u Irskoj održati 12. Kongres EHF-a, Europske rukometne federacije. Na Kongresu koji će okupiti više od stotinu uzvanika iz svih nacionalnih rukometnih saveza u Europi glavna će tema biti izbor zemalja domaćina Europskog prvenstva rukometaša 2018. i 2020. godine, kao i Europskog prvenstva rukometašica 2018. i 2020. godine.

I dok za EP rukometaša 2020. godine kandidiraju Austrija, Švedska i Norveška (zajednička kandidatura), za ovo vremenski bliže – za četiri godine – zasad je kandidaturu predala jedino Hrvatska, odnosno Hrvatski rukometni savez. Euro bi se igrao u četiri grada, varaždinska Arena jedna je od dvorana u kojima bi se natjecanja odvijala, preostale tri su porečka Žatika, splitska Spaladium Arena i dakako – Arena Zagreb.

Spomenimo i da je za organizaciju EP-a rukometašica zainteresirana Francuska 2018. godine, odnosno Norveška i Danska za EP dvije godine kasnije. Hoće li zemlje kandidati zaista i dobiti ta natjecanja znat će se u petak navečer, a ukoliko EHF potvrdi kandidature Hrvatskoj bi to bilo peto veliko natjecanje od samostalnosti. Podsjetimo, Hrvatska je bila domaćin muškog EP-a 2000. i SP-a 2009. godine te ženskog SP-a 2003. godine, za dva mjeseca organizirat će i EP rukometašica (također je Varaždin jedan od gradova domaćina), u petak ćemo saznati stiže li i peto - EP rukometaša 2018. godine.

Komentari