Kvalifikacije Za SP

Foto - Hrvatska futsal reprezentacija uvjerljivo pobijedila Izrael u Varaždinu

Objavljeno: 08.11.2022. 20:34

Zadnja izmjena: 08.11.2022. 21:10

Foto: Luka Šalamun

Hrvatska futsal reprezentacija odigrala je u Areni Varaždin kvalifikacijsku utakmicu s Izraelom, za odlazak na SP, a ŽNS Varaždin je bio domaćin utakmice. Pred dvije tisuće navijača i ljubitelja futsala nosilo je Hrvatsku prema pobjedi i plasmanu na Svjetsko prvenstvo 2024. godine.

U sadržajnoj i zanimljivoj utakmici Hrvatska je uvjerljivom pobijedila Izrael rezultatom  6:1 (2:0).

U prvom poluvremenu od prve minute hrvatska reprezentacija nametnula je svoju igru i presing igrom potisnuli su goste na njihovu polovicu. Izraelci su dobro postavili obranu, a iako su naši reprezentativci uputili četiri opasna utakmica obrana i golman gostiju, uz malo sreće uspjeli su sačuvati mrežu. Gosti su igrali na kontranapade i dva puta su bili u izglednim prilikama za postizanje gola. Pred kraj prvog dijela još dva puta se iskazao golman gostiju. U završnici veliku priliku imali su gosti, ali napadač Izraela nije bio precizan. Osam minuta prije kraja poluvremena pukotinu u obrani pronalazi Perić i Hrvatska vodi 1:0. Uslijedila je najveća šansa za Izrael, kada je lopta dva puta pogađala vratnicu i prošetala se po gol liniji, ali se rezultat nije promijenio. Kao rezultat filigranske akcije naše reprezentacije Mataja pet minuta prije kraja prvog dijela povisuje rezultat na 2:0. Tri minute do odmora gosti su zaigrali bez golmana, ali niti to im nije pomoglo da smanje prednost Hrvatske.  

Dominacija Hrvatske

Hrvatska je drugo poluvrijeme ponovo otvorila terenskom inicijativom i stativom u prvoj minuti. Tehnički boljom igrom naši reprezentativci stvarali su prigode i opsjedali gol gostiju. Posjed lopte bio je na strani Hrvatske, a gosti su ponovo samo kontranapadima pokušavali doći u priliku. U trenutku dominacije Perić, nakon pet minuta igre u drugom dijelu, postiže svoj drugi gol za vodstvo od 3:0. Sredinom drugog dijela još jedna akcija hrvatskih igrača, koja nažalost nije završila pogotkom, ali je nagrađena pljeskom varaždinskih ljubitelja futsala. Golman gostiju ponovo je bio prvo ime susreta obranivši najmanje četiri vrlo izgledne prilike hrvatskih reprezentativaca. Sedam minuta prije kraja susreta Izrael ponovo pokušava ugroziti Hrvatsku igrajući s igračem više i bez golmana. Perić tada ponovo stupa na scenu i u trenutku kada se gosti pokušavaju nametnuti postiže svoj treći gol, šest minuta prije kraja, za 4:0. Igra bez golmana gostima se nije isplatila, već naprotiv kaznio ih je Čekol samo minutu kasnije za vodstvo Hrvatske od 5:0. Malo opuštanje hrvatskih reprezentativaca, nakon uvjerljivog vodstva, iskoristili su gosti i postigli gol za smanjenje rezultata na 5:1, strijelac je bio Dan Bar-El. U samoj završnici susreta Vukmir povećava vodstvo na 6:1.

Hrvatska reprezentacija do sada je u Skupini 7 pobijedila Mađarsku s 5:1 u Slavonskom Brodu, a prvu utakmicu s Izraelom u gostima dobili su rezultatom 7:0. Novom pobjedom Hrvatska je ostala vodeća u Skupini 7 sa stopostotnim učinkom.

Hrvatska – Izrael 6:1 (2:0)

Gradska sportska dvorana Varaždin

Suci: Vlad Nicolae Ciobanu, 1. sudac (ROU), Bogdan Henceariuc (ROU)

Hrvatska: Primić, Kustura, Marinović, Čekol, Sekulić; zamjene: Bašković, Vukmir, Jelovčić, Perić, Jurlina, Postružin, Mužar, Mataja, Kuraja; izbornik Marinko Mavrović.

Izrael: Khrypunov, Diedunov, Bar-El, Shkolnik, Cohen; zamjene: Safady, Hafif, Shalev, Harambam, Noyman, Azouri, Sade, Gal, Diga; izbornik Avi Kalif.

Komentari