FOTO: Završene "Zimske sportske aktivnosti učenika" u kojima je sudjelovalo tristotinjak djece

Objavljeno: 09.01.2016. 12:56

Zadnja izmjena: 22.02.2016. 08:52

Foto: FOTO: Siniša Sović

Nakon što su se varaždinski osnovnoškolci upoznali i oprobali u trinaest sportova tijekom sedam dana, projekt Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, „Zimske sportske aktivnosti učenika“ došao je kraju.

Projekt je tako okončan u subotu u sportskoj dvorani Graberje, a posljednjeg dana klinci i klinceze mogli su se okušati u sportskoj gimnastici, košarci i atletici.

- Bilo mi je lijepo i najviše su me se dojmila ritmička i sportska gimnastika i cheerleading. Neki sportovi su bili naporni, no bilo je jako zabavno - rekla je Dijana Posavec Kovač, učenica četvrtog razreda Druge osnovne škole Varaždin.

Pun dojmova je Mark Bengeri učenik Prve osnovne škole Varaždin.

- Najviše su mi se svidjeli rukomet i košarka. Vjerujem da ću se uključiti u košarku, a da nisam bio na kampu igrao bih se na kompjuteru - dodao je Mark.

Projekt se održao uz potporu Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Varaždina.

- Ovo je odličan projekt i nadam se da će se neki od tristotinjak djece, koliko je prošlo kroz kamp, uključiti u neki od sportova - istaknuo je dogradonačelnik Varaždina Vjeran Radelić.

Nove talentirane bejzbolaše već je zapazio trener BK Vindija Aleksandar Bekić, koji je također bio uključen u projekt.

- Ona djeca koji su prirodno talenti uvijek odskaču i sigurno da ima potencijalnih bejzbolaša. No, najvažnije je njihov višestrani sportski razvoj u kojem djeca nakon što se oprobaju u više sportova odabiru onaj kojim će se baviti- objasnio je Bekić.

U sportskoj dvorani u Graberju uz klince i klinceze bili su pozvani i njihovi roditelji, bake i djedovi koji su ih svakodnevno pratili na spomenutim aktivnostima.

Osim sportskog druženja i nezaobilazne igre, održala se i podjela potvrda o sudjelovanju na „Zimskim sportskim aktivnostima učenika“ i poklončića kao uspomenu na ovaj projekt.

Djelić atmosfere pogledajte u fotogaleriji Siniše Sovića.

Komentari