Habuš o suprotstavljenim strujama varaždinskog nogometa: Neka to bude brak iz interesa

Objavljeno: 04.11.2015. 18:16

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

Foto: I.T.

U prostorijama stadiona Varteksa gradonačelnik Habuš održao je konferenciju za medije na kojoj se osvrnuo na pismo legendi kluba, a raspravljalo se i budućnosti varaždinskog nogometa. Naime, gradonačelnik zagovara fuziju suprotstavljenih strana u varaždinskom nogometu.

Legende kluba u nedjelju su otvorenim pismom gradonačelniku Habušu izrazile nezadovoljstvo trenutnim stanjem u varaždinskom nogometu te gradonačelniku poručili da ih je iz kluba otjerao zbog svojih nečasnih planova.

>>Otvorenim pismom legende Varteksa Habušu u lice: Otjerao si nas zbog svojih nečasnih planova!

- Moram ih demantirati. Nije bilo nikakvih nečasnih radnji, baš suprotno. Imali smo isključivo časne namjere i još uvijek ih imamo. Drago mi je da su se legende oglasile i s riječi prešli na djela, premda je to djelo pero. Teško će klub dobiti prepoznatljivost bez njih i još jedanput apeliram na njih da se uključe i financijski pomognu klubu - rekao je gradonačelnik Habuš.

Habuš je prije konferencije razgovarao s dvije struje, a svaka mu je izložila svoje ideje i zamisli za spas posrnulog varaždinskog nogometa. Na jednoj strani je inicijativa građana "Za Varteks" i NK Varteks, dok su na drugoj strani poduzetnici bliži sadašnjem klubu. Gradonačelnik je istaknuo da mu se više sviđa plan prve inicijative.

- Prva inicijativa u prvi plan se stavlja ujedinjenje te pretvorbu i privatizaciju kluba u sportsko dioničko društvo. Druga inicijativa u cijeloj priči ne vidi ljude iz prve struje pa mi je osobno bliža prva inicijativa. No, problem je prve inicijative što nema jasnu financijsku konstrukciju - rekao je Habuš koji je odlučio da se u Gradskoj vijećnici u ponedjeljak i utorak održi okrugli stol na kojem bi se ujedinile dvije suprotstavljene struje i pronašlo najbolje rješenje za nogomet u baroknom gradu.

- Pozivamo sve iz jedne i druge inicijative da se uključe na okrugli stol, izlože svoje ideje i da zajedno krenu u priču oko spasa varaždinskog nogometa - istaknuo je Habuš.

Jedna i druga struja uvijek vuče na svoju stranu, no gradonačelnik vjeruje da je ujedinjenje moguće.

- Fuzija je jedini način da ovaj stadion zaživi. Ne želim imati ulogu suca u cijeloj priči, no Grad neće izaći iz cijele priče oko varaždinskog nogometa. Htio bih vjerovati da dvije struje mogu pronaći kompromis kao i u braku. Ako ništa drugo neka to barem bude brak iz interesa, a rješenje mora biti svevaraždinsko - rekao je Habuš.

Hoće li jedna i druga strana pronaći konsenzus, saznat ćemo početkom idućeg tjedna kada je zakazan okrugli stol, a nakon njega će se održati Izvršni odbor i Skupština kluba.

Komentari