Hrvatska u rasulu protiv Nizozemki za oproštaj od varaždinske publike

Zoran Stanko

Objavljeno: 12.12.2014. 13:52

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija porazima od Švedske i Njemačke ispala je s europske smotre, no u petak u varaždinskoj Areni od 20,15 sati izabranice Vladimira Canjuge očekuje posljednji susret na Europskog prvenstva protiv Nizozemske...

U srijedu su Hrvatice poražene od Njemačke 26:24 i tako ostale bez ikakve šanse za prolaz u drugi krug. Tim porazom vrlo je razočaran bio izbornik hrvatske ženske reprezentacije Vladimir Canjuga i najavio ostavku. Također svu krivicu je pruzeo na sebe i kazao kako je hrvatski ženski rukomet u teškoj krizi.

- Cure odlaze u druge sportove, negdje drugdje. Da promijenite sto izbornika, oni neće imati odakle uzeti nove i perspektivne igračice. Juniorska reprezentacija nam je bila deseta. U 20 godina vodio sam mlađe muške selekcije, tri koje su osvajale medalje i onda nije problem u A reprezentaciju nakon mene, Silvija Ivandije i Irfana Smajlagića. Ti igrači su bili prvi, drugi, treći na svijetu u svakoj generaciji i logično je da gledamo Brozovića, Stepančića, Šprema ili Sliškovića, svi su oni bili prvaci svijeta i logično je da budu top igrači u seniorskom uzrastu. Naš juniorski plasman je najbolje deseto mjesto, nema rada u klubovima, nema sredstava, društvo je u krizi. Svaka čast mladim curama, ali ja ne vidim novu Maju Zebić, Nikicu Pušić Koroljević, a to je samo lijevo krilo. Mi nismo proizveli mlada krila, top krila, možda '96 ili '98 godište, ali to su još djevojčice. Daj Bože da se sve to promijeni i da nakon zatišja sve dođe na svoje, ali trenutno perspektiva ženskog rukometa nije blistava - rekao je Canjuga nakon utakmice s Njemačkom.

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija potresena je ispadanjem s Europskog prvenstva. Osim Canjuge oproštaj je najavila i najbolja hrvatska rukometašica Andrea Penezić, koja u susretima protiv Švedske i Njemačke nije imala podršku suigračica.

No, bilo kako bilo Hrvatska u petak od 20,15 sati mora odigrati posljednji susret skupine C protiv Nizozemske i dostojno se oprostiti od varaždinske publike.

Komentari