Islandska egzotika, petro dolari i borba za Ligu prvaka

Objavljeno: 19.08.2013. 11:34

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Znate li gdje sve danas igraju nogometaši poniknuli u poznatoj Varteksovoj školi i stvarani tijekom dva desetljeća profesionalnog nogometnog života varaždinskoga kluba?

Znate li da je Dejan Mezga već osmu sezonu prvotimac Maribora i da će taj Maribor sutra i idući tjedan tražiti prolaz u elitnu Ligu prvaka, preko češkog prvaka Viktorie Plzen? A prošao je Varteksovu školu nogometa. Znate li da u velikoj Borussiji Dortmund, aktualnom viceprvaku Europe i Njemačke, igra također jedan Varaždinac, 17-godišnji Domagoj Drožđek? Nastupa za Borussijinu mladu (U-19) momčad. Znate li da je Ivan Kovačec, sada član vodećeg kluba druge austrijske lige Lieferinga, jedan od najzaslužnijih što je njegov klub u prošloj sezoni, trećeligaš Pasching, senzacionalno osvojio austrijski kup, pobijedivši u finalu prvaka Austrije i aktualnog protivnika Dinama – bečku Austriju? Znate li da je taj Kovačec bio asistent za jedini pogodak u finalu (1:0), da je prethodno zabio Red Bull Salzburgu u polufinalu (pobjeda 2:1), da je u četvrtfinalu pao i veliki Rapid? I taj Kovačec, Zagorec iz Jesenja, nogometno se školovao u Varteksu. Znate li da je čak i jedan od najpoznatijih nogometaša današnjice, reprezentativac Ognjen Vukojević, prošao kroz Varteks?

O svima njima, o Jagačiću koji nogometni kruh zarađuje na egzotičnom Islandu, Tkalčiću koji je prvotimac švedskog Norrköpinga, o Punčecu i Sušcu koji su u poznatim njemačkim drugoligašima Union Berlinu odnosno Dynamu iz Dresdena, o Jertecu koji igra u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Semleru u Kazahstanu ili Posavcu koji hrvatski nogomet predstavlja u još daljoj Kini – pišemo u novom broju Varaždinskog tjednika. Čak 59 igrača „izvukli“ smo na površinu našeg novog sportskog priloga.

U novom broju novina donosimo i intervju s pojačanjem GRK Varaždina, službeno najboljim mladim svjetskim desnim krilom Antom Tokićom, također i s mladom stolnotenisačicom mihaelom Brodar koja će braniti boje Varaždina na predstojećem jakom ITTF turniru, od 11. do 15. rujna u Areni na Dravi. Ugodno čitanje!     

Komentari