Ivanušec i Đurasek nakon svjetske smotre u Čileu: Bilo je to naše najveće iskustvo u životu

Objavljeno: 04.11.2015. 13:20

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

Foto: Fotomontaža

Dvojica bivših nogometaša Varaždina Neven Đurasek i Luka Ivanušec vratili su se sa Svjetskog prvenstva u Čileu i odvojili malo vremena za nas. Ističu da je iskustvo nastupanja na svjetskoj smotri za njih neponovljivo iskustvo.

Hrvatska U-17 reprezentacija porazom u četvrtfinalu od Malija 1:0 završila je svoj nastup na Svjetskom prvenstvu u Čileu. Nakon ispadanja mladi reprezentativci su se vratili u Hrvatsku, a među njima i dvojica bivših nogometaša Varaždina Neven Đurasek i Luka Ivanušec.

- Ova posljednja tri tjedna u Čileu su mi najveće iskustvo u životu. Zbilja smo uživali u svakom trenutku, disali kao jedno i bili prava klapa - rekao je Neven Đurasek kojem je žao što ipak nisu otišli do kraja.

- Možemo žaliti jer nismo otišli u polufinale. Nedostajalo je malo snage i doza sreće, ali istovremeno možemo biti ponosni na ostvareni rezultat - dodao je Đurasek. Na njega se nadovezao njegov bivši suigrač iz Varaždina Luka Ivanušec.

- Ispisali smo novu stranicu povijesti hrvatskog nogometa. Atmosfera je bila fantastična i vjerujem da su i navijači ponosni na nas - dodao je Ivanušec koji je na prvenstvu svijeta igrao u pet utakmica, ukupno 317 minuta. Bio je ubojit u napadu jer je od dva udarca, jedan uputio u okvir, a jedan u mrežu.

- Sigurno gode ovi statistički pokazatelji, no i dalje treba mukotrpno raditi kako bi se nešto postiglo u nogometnoj karijeri - objasnio je skromni Ivanušec koji je svoje prve nogometne korake napravio u Nogometnom klubu Novi Marof.

Đurasek je na svjetskoj smotri također igrao u svih pet susreta. U igri je proveo 264 minute, imao je devet presječenih akcija, dobio je 19 od 39 duela te je dodavao s 83,3-postotnom preciznošću. Od ove sezone brani boje Dinama, a u kadru je za juniorsku Ligu prvaka.

- Vraćam se u klub nastavljam raditi da bih bio još bolji. U kadru sam za juniorsku Ligu prvaka, a tamo nam je cilj osigurati drugi krug - dodao je 17-godišnji Neven koji je svoju karijeru započeo u nedeljanskom Fotexu. Ivanušec se također vraća klupskim obvezama na Kajzerici.

Nostalgija

Obojica nogometaša afirmirali su se u Varaždinu i žao im je što ne igraju zajedno u klubu na adresi Zagrebačka 94.

- Ostaja velika žal što više ne igramo zajedno. Imali smo odličnu momčad u Varaždinu, koja se stvarala godina i šteta što se ta generacija raspala - istaknuo je Ivanušec.

- U Varaždinu je bila odlična ekipa, na terenu i van njega. Ali to je nogomet i ako želiš nešto više moraš takve stvari pregristi i jednom će se sve to vratiti - zaključio je Đurasek.

Komentari