Ivica Solomun - novi trener slovenskog prvoligaša Zavrča

Andrej Švoger

Objavljeno: 20.12.2014. 14:58

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Arhiva

Varaždinski trener Ivica Solomun novi je strateg slovenskog prvoligaša Zavrča. Riječ je o suradnji koja je dogovorena ovih dana, a Solomunu ovaj angažman predstavlja novi trenerski izazov...

Nakon završetka prvog dijela sezone u Prvoj slovenskoj ligi, uprava Zavrča raskrstila je sa šestoricom bivših igrača Varteksa. Bez kluba ostali su tako Šafarić, Jertec, Kresinger, Kristić, Antolek i Mrmić, no raskinuli su i s trenerom Želimirom Orehovcem. Nova suradnja dogovorena je s Ivicom Solomunom koji je sezonu i pol vodio NK Varaždin u Trećoj ligi.

- Suradnja je na obostrani interes dogovorena ovih dana  i ovo je izazov za mene te iskorak u mojoj trenerskoj karijeri - rekao je Ivica Solomun koji će od iduće sezone voditi pet klub Prve slovenske lige.

- Žao mi je što je nekolicina bivših igrača Varteksa ostala bez kluba, no vjerujem da će se oni i trener Orehovec brzo snaći - dodao je Solomun te poželio da se čim prije riješi situacija u Nogometnom klubu Varaždin.

- Jednostavno nekad treba misliti i na sebe. Vjerujem da ćemo čim prije dočekati famoznu pretvorbu i privatizaciju te da će u varaždinskom nogometu ponovo zasjati sunce - zaključio je Solomun koji je jedno vrijeme bio i pomoćni trener Zlatku Daliću u saudijskom Al Faisalyu.

Tako će zasjesti na klupu varaždinskog trećeligaša saznat ćemo ovih dana.

Komentari