"Kauboji" poraženi od Čeha u Nišu

Objavljeno: 04.11.2011. 09:35

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: Cropix

Naša rukometna reprezentacija je natjecanje na Kupu četiri nacije započela porazom 31:33. Bolja je u Čairu bila Češka, koja je imala vodstvo skoro cijelim tijekom utakmice, piše Ivana Strahija za sportnet.

U niškoj dvorani Čair, u kojoj su koju minutu ranije Srbi doživjeli teški poraz od Mađara (25:32), ražalostilo je neprimjereno hukanje, zvižduci i povici iz publike za vrijeme sviranja Lijepe naše. K tome, mnogo je gledatelja napustilo dvoranu razočarano porazom, pa Hrvati i Česi u stvari nisu, osim hukanja, osjetili atmosferu koja će ih čekati na Europskom prvenstvu.

U utakmicu Goluža kreće s Losertom na vratima te Duvnjakom, Vukovićem, Kopljarom, Horvatom, Vorijem i Ninčevićem u polju, a odlučio je u prvih petnaestak minuta igrati bez izmjena u obrani i napadu. Susret je u prvim minutama u rukama naših reprezentativaca, a uz dvije lagane kontre, Ninčevića i Vorija, Hrvatska ima 4-1.

Serijom od tri gola, čak i uz igrača manje, Česi ipak dolaze do 4-4, a nakon što je isključenje zaradio i Duvnjak u 12. minuti, Česi sa sedam metara, pogotkom Jiche, stižu do 5-6. U igru tada ulazi Balić, no odmah radi prekršaj nad Kielovim igračem Kubešom, što srbijanski sudački par Stojković-Nikolić ocjenjuje dostojnim sedmerca. S crte sedam metara Jicha ne griješi, već vodi Češku na 7-5.

Nakon još jednog promašaja Kopljara mrežu iza Stochla je zatresao Vuković i smanjio na gol zaostatka, kasnije Ninčević i izjednačuje na 9-9. Hrvatska se drži u egalu do 11-11, no tada Česi rade niz od tri gola (Kubeš, dvaput Horak) i dolaze do svoje najveće prednosti, 11-14, u čemu im je sigurno pomoglo i isključenje Vorija.

U posljednjih osam minuta Hrvatska ulazi obranom Loserta, koji je najavio bolje raspoloženje i do kraja utakmice obranio još tri važne lopte Čeha čime je pomogao svojim suigračima do izjednačenja. Pogodili su Marić i Duvnjak, sedmerac na Voriju realizirao je Horvat, a bilo bi i plus jedan Hrvatske da

Punih šest minuta trebalo je Hrvatskoj da u drugom poluvremenu prvi puta zatrese mrežu, do tad su Česi već upisali dva. Simultanku potom s Česima igra Buntić, kojeg Stochl nije uspijevao zaustaviti. Imali su hrvatski rukometaši 18-18, no isključen je Bičanić, što otežava odlazak Hrvatske na eventualnih plus jedan.

Zato Česi odlaze na plus dva,a u 49. minuti i nakon pogotka Jana Filipa imaju i plus tri (22:25), isto kao i kad je Horvat propustio realizirati penal (23:26). S osam minuta do kraja susreta Vuković smanjuje na pogodak zaostatka, a odmah potom u odličnom kontranapadu Ninčević poravnava na 27:27. Čehe to međutim nije ni malo omelo i opet odlaze u prednost.

Ninčević je autor i izjednačenja na 30-30 u 57. minuti, kojeg Hrvati i opet nisu iskoristili da bi otišli u prednost, već Stochl brani šut Buntića, a Jicha je precizan sa sedam metara za plus dva Češke. Tako ostaje do kraja, a Hrvatska, na iznenađenje i samih Čeha, gubi utakmicu.

Najviše je pogodaka za Hrvatsku postigao Duvnjak, devet, a isto je toliko zabio i Čeh Jicha.

Slijedi dan odmora, a zatim u subotu Hrvati igraju protiv Srbije u Beogradu, gdje imaju priliku za popravak dojma kojeg su ostavili u prvoj utakmici.

Kup četiri nacije, 1. kolo:

Hrvatska – Češka 31:33 (14:14)

Izvor: sportnet.hr


Komentari