Kod varaždinske Arene održat će se četvrti međunarodni turnir u disc golfu

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 04.11.2015. 10:10

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

Foto: Lagoda

Kod Gradske sportske dvorane od petka do nedjelje održat će se četvrti međunarodnog disc golf turnira pod nazivom "Drava Forester"

Ovogodišnji turnir brojat će 70-ak natjecatelja koji stižu iz cijele Europe, pa čak i SAD-a.

Turnirska natjecanja odvijati će se na prostoru uz dvoranu tijekom petak, subote i nedjelje od 11 do 14 sati. Najzanimljiviji dio za publiku biti će u nedjelju od 14:20 sati kada će se održati finalni dio natjecanja sa najboljih pet igračica i igrača.

Turistički potencijal ovog sporta je prepoznalo i Ministarstvo turizma dodijelivši potporu za razvoj sportsko-rekreativnog turizma kroz disc golf, a taj primjer su slijedili i Primorsko-goranska županija na čijem je izletištu Platak 2014. godine uređen 1. stalni disc golf teren u Hrvatskoj.

Do danas su uređena još dva terena i to u Varaždinskim Toplicama te u Toplicama Sveti Martin, a još nekoliko gradova i općina razmatra u 2016. godini ulaganje u uređenje disc golf terena S obzirom na porast interesa za ovaj sport, te uz realnu mogućnost da se u 2016. godini diljem Hrvatske uredi još nekoliko javnih terena naša bi zemlja vrlo brzo zbog svojih prirodnih ljepota mogla postati top-destinacija za disc golfere, ali i za sve druge zaljubljenike u aktivan odmor u prirodi.

Komentari