Kokice „pozobale“ Zelenu dolinu drugi puta u četiri dana

Objavljeno: 20.08.2014. 23:38

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Nenad Kovačić

Rukometašice Koke s uvjerljivih su 37:30 pobijedile četvrti klub prve slovenske lige – RK Zelene doline iz Žaleca - u svojoj trećoj pripremnoj utakmici za novu sezonu.

Nakon prvog poluvremena Slovenke su – u čijim redovima igra i poznata varaždinska rukometašica, 32-godišnja Tana Sutaj – još držale nekakav rezultatski priključak (Koka je vodila 16:14), u trećoj minuti nastavka i zaprijetile (17:16), međutim u narednih 11 minuta Koka je napravila 8:1 seriju i pobjegla na nedostižnih 25:17. Međutim, više od samog rezultata, koji je u konačnici glasio 37:30 za Varaždinke, vrijedila je minutaža kako novih članica kluba Pongrac i Zadravec, tako i mladih djevojaka koje se tek priključuju prvoj ekipi i skupljaju svoje prvo seniorsko iskustvo (Furjan, Vrček, Pavlović, Varšić).

S obzirom da je trener Hrupec minutažu dijelio svima, ne čudi da je i golgeterski učinak prilično ravnomjerno raspoređen – Domjan i Dora Kalaus postigle su po 6 pogodaka (Ines Domjan izrasla je u istinskog lidera ove ekipe, zaista plijeni njezina moć u igri), Larissa Kalaus, Mateša i pojačanje iz Podravke Pongrac dodale su po gol manje, Dežić i Furjan zabile su po tri, mlada Vrček je postigla dva pogotka, a po jednom su se u listu strijelaca upisale i Haček i Kovačić.

Kokice su inače ekipu iz Žaleca pobijedile već drugi puta u svega četiri dana, u subotu je na turniru u Sloveniji bilo 26:20 za Koku. Nakon utakmice sa Zelenom dolinom doživljen je i prvi poraz priprema od ekipe GEN-I Zagorje iz Zagorja ob Savi (23:33), a zanimljivo je da će Varaždinke i svoju četvrtu sparing utakmicu igrati protiv slovenskih rukometašica, u petak naime u 17 sati u Areni uz Dravu gostuju RK Celjske mesnine, dakako iz Celja.

Komentari