Kokice protiv Osijeka na svome terenu traže povratak na pobjedničke staze

Piše: Zvonka Keliš

Objavljeno: 16.11.2013. 08:54

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Andrej Švoger / VT - ilustracija

Rukometašice varaždinske Koke vraćaju se u svoju Arenu gdje će ove subote pred domaćom publikom pokušati izboriti i povratak na stare dobre pobjedničke staze.

Nakon tijesnog poraza u gostima kod Samobora igračice Nevena Hrupeca na svom terenu ugostit će ekipu Osijeka protiv koje se traži sigurna pobjeda.

Nakon što su prije svega nekoliko dana gostovale u Samoboru u izuzetno zanimljivom, ali i teškom dvoboju u kojem je domaća ekipa u sklopu devetog kola uspjela izboriti slavlje s tri pogotka razlike (26:23), varaždinske su se rukometašice odmah po povratku kući okrenule uigravanju za nov susret 1. HRL za žene koji im u goste dovodi ekipu Osijeka.

Koka se nakon osam odigranih susreta drži na sedmome mjestu ljestvice s tri ostvarene pobjede, jednim neriješenim rezultatom te četiri upisana poraza, dok su njene sljedeće suparnice, igračice Osijeka, smještene dva mjesta niže na tablici te su do sada slavile tek jednom, dok su poraz pretrpjele čak šest puta. Jedna jedina pobjeda ovoj je ekipi stigla upravo u prethodnom, devetom kolu, kada je na svom terenu s deset uvjerljivih pogodaka razlike (34:24) slavila nad ekipom Splita 2010. Upravo stoga Osijek u Varaždin stiže pun motiva kako bi osigurao i svoju drugu ovosezonsku pobjedu, no svjestan je kako do nje neće lako doći.

Rukometašice Koke, naime, u maloj dvorani varaždinske Arene žele prikazati bolju igru te pokazati Osijeku što sve uistinu znaju i mogu kako bi upisale svoju četvrtu prvenstvenu pobjedu. Na putu ka toliko željenom slavlju Kokicama će zasigurno pomoći i domaća publika, kao i dodatni polet Ivane Dežić, Ines Domjan, Sare Šenvald te Larisse i Dore Kalaus kojima je upravo prije nekoliko dana stigao vrijedan poziv u redove ženske juniorske reprezentacije čiji je izbornik ujedno i trener Varaždinki, Neven Hrupec.

I dok će seniorke Koke u subotu poslije podne krenuti prema novome slavlju, igračice Kokice 1998. i 1999. godišta u nedjelju će sudjelovati na zanimljivom turniru u Dardu gdje će se u sklopu mlađe kadetske rukometne lige Hrvatske suprotstaviti domaćim igračicama kao i ekipama Osijeka i Zrinjskog.

Utakmica desetoga kola 1. HRL za žene između Koke i Osijeka u subotu je, pak, u maloj dvorani varaždinske Arene na rasporedu u 17 sati.

Komentari