KOMENTAR: Jesmo li zaista po pitanju nogometa zagorske pi***?

Objavljeno: 03.11.2015. 10:00

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

Foto: ilustracija

Na sastanku u prostorijama NK Varaždina, održanom protekli tjedan, jedan od roditelja na vrlo osebujan način opisao je trenutno stanje u varaždinskom nogometu, rekavši da smo jedino mi zagorske pi***  jer se ne možemo dogovoriti oko varaždinskog nogometa. 

Nakon što na Gradskom vijeću nije prošao prijedlog gradonačelnika Habuša da Grad s milijun kuna sudjeluje u pretvorbi i privatizaciji novog kluba, čelnici Županijskog nogometnog saveza i gradonačelnik Habuš više ne kreiraju klupsku politiku. No, to je bilo i za očekivati s obzirom na to da Habuša kako je on tvrdi nogomet ne zanima i nema većeg antitalenta za nogomet od njega. Možda je i bolje da se politika napokon maknula od kluba iz Zagrebačke 94 jer je mu je ona i najviše naštetila. Ona je promijenila ime kluba, otjerala navijače, dovela klub do financijskog ruba i na kratko se maknula. Konačan slom klub je doživio dolaskom Borisa Solomuna koji se ni kriv ni dužan našao načelu kad je NK Varaždin izbačen u najniži rang natjecanja.

Na čelu kluba kasnije ostao je Zlatko Ivanković, a NK Varaždin se sezonu nakon ispadanja ponovo natjecao, ovaj put u 3.HNL. Obećavalo se tada svašta i ponovo je gradska politika krojila politiku kluba. Svaki čas pričalo se o pretvorbi i privatizaciji kluba, no ponovo ništa. Klub je na kraju otišao u stečaj, a s novim klubom, osnovanim prije četiri godine krenulo se u trećeligaško natjecanje.

U klupske strukture ušli su neki ljudi iz Županijskog nogometnog saveza. Za tajnika je izabran nogometni sudac Ivan Slunjski, a iz sjene je klubom upravljao Ivan Novak, bez obzira što on neće priznati da je bio capo dei capi. Na početku, u srpnju ove godine bilo je vrlo entuzijastično i najavljivale su se velike stvari. No, na kraju balade - kataklizma.

Svi su dali petama vjetra pa su devetorica trenera i 160 klinaca ostavljeni sami. Upitno je hoće li sve uzrasne kategorije završiti prvi dio sezone, ali roditelji će pomoći. Jedino što vrijedi u tom klubu je ostalo i to su mladi nogometaši i treneri. Iz te škole nogometa izrasli su mnogi nogometaši, a među njima i Marko Rog. Iako će se sada javiti iz Fotexa i reći da ali Rog je igrao kod nas. Igrao je ali do 10 godine i postao je vrhunski nogometaš zbog NK Varaždina. Tamo je imao najbolje trenere i zapažen je na juniorskoj utakmici između Splita i Varaždina, kako je i rekao voditelj škole nogometa Goran Labaš.

Svedu li se svi varaždinski klubovi na amatersku razinu, nećemo imati takvih nogometaša jer nitko ih neće moći ni zapaziti.

Najbolje rješenje je ujedinjenje. Nema popularnog Čebija koji je nekima smetao, a ni Novaka. Možda će u budućnosti sjesti za stol voditelj škole NK Varaždina i čelnici navijačkog Varteksa. Dogovore li se obje struje, možda ćemo za koju godinu imati prvoligaša. Ovako niti smo na nebu niti na zemlji, sve zato jer smo zagorske pi*** i, kako jedan od roditelja tvrdi, i ne možemo se dogovoriti oko varaždinskog nogometa.

Vidjet ćemo što će biti sudbinom kluba nakon Skupštine i Izvršnog odbora NK Varaždina koji su zakazani za 4. studeni. 

Komentari