Košarka: Grafičar u Čakovcu brani naslov pobjednika Kupa

Objavljeno: 18.11.2014. 14:24

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Večeras će se u dvorani Prve osnovne škole u Čakovcu igrati finale košarkaškoga Kupa Krešimir Ćosić, a očekuje se istinski spektakl – KK Međimurje, vodeća momčad A-2 lige Sjever, bez ijednog poraza dosad, dočekuje aktualnog branitelja naslova pobjednika Kupa, ludbreški Grafičar. Utakmica se igra u 21 sat.

Međimurje još uvijek ne zna za krivi korak, u šest prvenstvenih utakmica čakovečki su košarkaši upisali šest pobjeda i s pravom slove kao lagani favorit pred večerašnji sraz s Ludbrežanima, između ostalog i zbog prednosti domaćeg terena. Pa ipak, iako "na prvu" Međimurje ima prednost, aktualni branitelj naslova Kup pobjednika Grafičar možda je u oba međimurska aduta zapravo – bolji. Ponajprije, ludbreška momčad je nakon dva nes(p)retna poraza na startu sezone također nanizala čitav niz pobjeda, između ostalog i u vrlo teškoj utakmici u polufinalu Kupa protiv starog rivala Podravca i to usred Virja. Što se pak tiče prednosti domaćeg terena, i tu bi Grafičar mogao dominirati, ludbreška je publika najglasnija u regiji, a u 19:30 sati put Čakovca kreće organizirani – navijački autobus!

- Pred nama je možda i najbitnija utakmica sezone! Krenuli smo u sezonu s dva poraza i taj nas "križ" prati cijelo vrijeme, međutim imam neizmjerno povjerenje u ovu ekipu, u ove dečke koji brane boje kluba i znam da ćemo ostaviti srce na terenu – najavljuje večerašnji ogled u Čakovcu trener Grafičara Siniša Beser, koji današnjeg domaćina itekako respektira, ali...

- Mi se dižemo iz utakmice u utakmicu i mislim da smo od Međimurja ipak – bolji. Itekako cijenimo domaću ekipu, stvarno uigranu i kvalitetnu, međutim mislim da smo bolji i na bekovima i da imamo centarsku nadmoć u sredini, a i nešto širu klupu. Međimurje nema poraz i to dovoljno govori, ali je isto tako točno i da su Čakovčani imali u prvom dijelu prvenstva nešto lakši raspored i da njihove prave utakmice istine tek slijede. Prva je već večeras, a naša je ambicija kristalno jasna, obraniti naslov Kup pobjednika Sjevera.

Ludbrežani također imaju težak tjedan, već u subotu slijedi im derbi i u prvenstvu, u Ludbreg dolazi sjajan Radnik iz Križevaca. Hoće li možda ta utakmica biti već večeras u podsvijesti?

- Neće sigurno. Prvo, uvijek gledamo utakmicu po utakmicu, a drugo naš primarni cilj je uzeti Kup. O Radniku ćemo razmišljati od sutra, sigurno je da će i to biti prava utakmica. Križevčani jesu doduše u maloj krizi, bez Jeriche su, ali imaju izvrsne Svobodu i Tomasa no ponavljam, oni na red dolaze tek od sutra, danas je jedino važno – pobijediti Međimurje!

Nije u pitanju, večeras od 21 sat u Čakovcu se očekuje prava košarkaška poslastica!

Komentari