Košarkaši Grafičara (p)ostali pobjednici Kupa regije Sjever

Objavljeno: 19.11.2014. 08:38

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Košarkaši Grafičara obranili su titulu pobjednika Kupa Krešimir Ćosić za regiju Sjever, pobijedivši u finalu momčad Međimurja u Čakovcu rezultatom 89:82.

Ono što daje dodatnu težinu uspjehu Ludbrežana, je činjenica da je Čakovčanima ovo prvi ovosezonski poraz, naime u prvenstvu A-2 lige Sjever Međimurje je vodeća momčad sa svih šest pobjeda u isto toliko odigranih kola. Lider A-2 lige Međimurje i branitelj naslova u kupu Grafičar bili su dakle savršeni akteri za ovakav sraz i zaista su i odigrali sjajnu, neizvjesnu, dramatičnu utakmicu, itekako dostojnu finala kupa.

U uzavreloj atmosferi dvorane Prve osnovne škole u Čakovcu – pred definitivno prekapacitiranih gotovo 400 gledatelja - Grafičar je uspijevao u onome što je najavljivao trener Ludbrežana Siniša Beser, nametnuti svoju dominaciju pod košem ne podlegnuvši činjenici da je s druge strane dosad nepobjedivi protivnik. Međimurje je doduše bolje otvorilo utakmicu, u pravoj „košijadi“ u prvoj četvrtini imalo prednost od četiri koša (30:26), usput su suci „počastili“ trenera Grafičara Sinišu Besera i tehničkom. U drugoj četvrtini uslijedio je prvi preokret, na krilima izvrsnog Vilima Poljaka Ludbrežani su okrenuli na 51:48 u njihovu korist na poluvremenu.

U trećoj dionici – opet preokret. Iako je Grafičar uspio dići prednost čak na 61:52, domaćin je napravio nevjerojatnu 20:4 seriju, preokrenuo na 72:65, opet je Poljak sa zvukom sirene na isteku treće dionice zabio za priključak – 72:67 za Međimurje uoči završnih 10 minuta. A u toj završnici Ludbrežani su se najprije rezultatsku „zalijepili“ na Čakovčane, smanjjili na 82:81, a onda u samom finišu napravili 8:0 seriju i preokrenuli na 82:89, za veliko ludbreško slavlje.

Grafičar je obranio titulu pobjednika Kupa regije Sjever, slijedi finale regije Sjever-Istok iz kojeg će pobjednik u samu završnicu Kupa Krešimir Ćosić na nacionalnoj razini. Međutim, za taj sraz ima vremena, novi veliki derbi Ludbrežane očekuje u subotu, u njihovu dvoranu dolazi sjajni Radnik iz Križevaca, koji u šest kola ima skor 5-1 uz uvjerljivo najbolju koš razliku lige. Novi košarkaški sraz za sladokusce!

Komentari