Lacković u borbi za Ligu prvaka, Đurasek na Coppa Agostoni

Objavljeno: 21.08.2013. 10:55

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Sportaši iz Varaždina odnosno varaždinskoga kraja i danas će imati važne ispite na svjetskoj sportskoj sceni. U prvom su planu rukometaš Blaženko Lacković i biciklist Kritijan Đurasek.

Naime, dok intenzivno pratimo domaću (i očima javnosti blizu) sportsku scenu, pomalo zanemarujemo vrhunske sportaše na ponos Varaždina i Hrvatske, koji ostvaruju velike rezultate na najvišoj razini europske i svjetske sportske scene.

Tako će Blaženko Lacković, apsolutno najpoznatiji rukometaš "lansiran" iz varaždinske rukometne baze, večeras u dresu svojeg HSV-a iz Hamburga igrati prvu od dvije utakmice kvalifikacija za elitno svjetsko rukometno natjecanje, europsku Ligu prvaka.

Zanimljivost je da Hamburg, unatoč činjenici da je aktualni prvak Europe, tek mora izboriti to prestižno natjecanje u novoj sezoni, budući da je u proteklom prvenstvu njemačke Bundeslige završio tek na 5. mjestu. A protivnik Lackoviću, Duvnjaku, Dominikoviću i ostalima bit će sve samo ne bezazleni takmac, jaki Füchse iz Berlina, četvrtoplasirana momčad Bundeslige u čijim redovima igra također jedan "Pakleni" – Denis Špoljarić. Utakmica Füchse Berlin – HSV počinje u 19 sati, uzvrat u Hamburgu je u petak, 23. kolovoza.

Kristijan Đurasek pak će, nakon odličnog 23. mjesta na Pro Tour utrci u španjolskom San Sebastianu, u konkurenciji 160 biciklista iz 20 najboljih svjetskih biciklističkih klubova, danas nastupiti na također jakoj talijanskoj utrci Coppa Agostoni.

U Lissoneu, gradu veličine Varaždina (44,5 tisuće stanovnika) u srcu Lombardije na sjeveru Italije, svoje će vozače imati 21 profesionalni biciklistički klub iz Italije, Francuske, Luksemburga, Belgije, Rusije, Ukrajine, Kazahstana, Kine, Venecuele, Kolumbije i Južne Afrike, a nastupit će i hrvatski Meridiana Kamen Team s E. Kišerlovskim, Demarinom, Grubićom, Širolom...  Ukupno 168 biciklista na start utrke u Lissoneu će točno u podne, završetak iste predviđen je nešto prije 17 sati.

Komentari