Međunarodni plivački miting "Sv. Nikola" iduće subote na Gradskim bazenima

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 29.11.2013. 17:53

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: ilustracija

Sljedećeg će se tjedna u organizaciji Plivačkog kluba Barok na Varaždinskim bazenima održati čak tri natjecanja.

U srijedu 4. prosinca s početkom u 10 sati održava se Gradsko prvenstvo osnovnih škola. U četvrtak 5. prosinca u 17 sati PK Barok organizira tradicionalno, 7. po redu klupsko natjecanje na kojem će nastupiti svi članovi kluba.

U organizaciji PK Barok, a povodom zaštitnika grada sv. Nikole, u subotu, 7. prosinca na varaždinskim gradskim bazenima održat će se treći po redu međunarodni plivački miting "Sv. Nikola". Lanjsko izdanje mitinga okupilo je 320 natjecatelja iz 21 kluba iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Mađarske, a ove godine očekuje se podjednak broj sudionka.

Natjecanje će se održati u 2 dijela, prvi s početkom u 9 sati, a drugi s početkom u 15:30 sati. Plivat će se ukupno 12 pojedinačnih disciplina u muškoj i ženskoj konkurenciji, a odličja će se dijeliti u A, B i C kategorijama koje obuhvaćaju uzraste mlađih kadeta i kadeta.

Organizator je pored medalja osigurao raznolike nagrade za tri prvoplasirana u svakoj kategoriji i disciplini u muškoj i ženskoj konkurenciji. Najbolji plivač i plivačica natjecanja, kao i najbolji treneri, bit će nagrađeni i posebnom nagradom.

PK Barok imati će ukupno 24 predstavnika.

Zbog visoke kvalitete prethodne dvije godine, miting "Sv. Nikola" je ove godine uvršten u novi HPS–ov sustav natjecanja pod nazivom "Mini Grand Prix Hrvatska".  U novom sustavu je ukupno 8 mitinga, a plivači trebaju nastupiti na minimalno 6 mitinga ukoliko žele ući u bodovanje za konačni poredak.

Osim Baroka, domaćini ovih natjecanja su plivački klubovi: Šibenik, Zadar, Medveščak, Mladost, Dubrava, Sisak i Primorje. Natjecanja se protežu tijekom cijele sezone, te se 4 održavaju u 25-metarskim bazenima, a 4 u 50-metarskim bazenima.

Jedan od dugoročnih ciljeva plivačkog kluba Barok je podizanje svijesti o znanju plivanja kao dijela opće kulture. Predstojeća natjecanja će svakako pridonijeti promociji plivanja kao bazičnog sporta u gradu Varaždinu.

Iz PK Barok pozivaju sve ljubitelje sporta da dođu podržati varaždinske plivače koji će demonstrirati svoja znanja i pokušati ostvariti što bolje rezultate.

Komentari