MŽNL Teški gostujući porazi Varteksa i Plitvice

Objavljeno: 21.11.2015. 18:44

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:08

Danas poslijepodne odigrane su prve četiri utakmice Međužupanijske nogometne lige. Nastupila su i dva predstavnika Varaždinske županije i oba su prošla – kao bosa po trnju. Varteks je u Prelogu izgubio 4:1 od domaće Mladosti Komet, dok je Plitvica iz Gojanca „popila“ čak šest komada u Nedelišću. Zanimljivo je da je i najveći rival vodećeg Jalžabeta, Rudar iz Murskog Središća, upisao treći uzastopni poraz.

Kad bi se gledala statistika, Varteks je u Prelogu bio – bolja momčad. U posjedu lopte bar 60% vremena, igralo se uglavnom na polovici dosad trećeplasirane, a od danas drugoplairane momčadi lige, imao je Varteks i više udaraca po golu... A izgubio je – 4:1! Mladost Komet povela je već u 3. minuti, iz kaznenog udarca nakon što je mladi Požgaj igrao rukom, Balent je doveo Preložane u vodstvo. Varteks je poravnao u 25. minuti, rezantnim udarcem Mihaela Kolarića s 20-ak metara. I, kad se činilo da će se s 1:1 otići na odmor, u 42. minuti Mladost je opet povela „iz ničega“. Petljala je Varteksova obrana, imali su bar tri puta mogućnost izbacivanja lopte, da bi na kraju ona došla na lijevu stranu; uslijedio je ubačaj, a iskusni Denis Golubić glavom je zakucao loptu u mrežu – 2:1.

Varteks je u nastavku odmah napao i nakon svega 5-6 minuta igre tražio – kazneni udarac. Slična situacija kao kod penala za Mladost, Sokser je pucao prema golu, lopta pogodila u ruku jednog igrača Mladosti, međutim sudac Kramar ovoga puta nije reagirao. Varteks je nastavio napadati, međutim do novog su pogotka opet stigli domaći. U jednom od rijetkih napada Mladosti opet je koban bio centaršut s boka, opet je Golubić bio strijelac, ovoga puta još efektnije – poluškaricama. Igrala se 63. minuta. I nakon 3:1 dominacija Varteksa, ali i gruba greška varaždinske obrane sedam minuta prije kraja. Na teškom, vodom natopljenom terenu kapetan Drožđek naivno je vraćao jednu loptu vrataru Posavcu, ona je zapela u lokvi što je iskoristio 19-godišnji Denis Vuk, „ukrao“ je ispred vratara i plasirao u praznu mrežu – 4:1.

Plitvica iz Gojanca još je teže stradala u Nedelišću. I tu su domaći poveli iz kaznenog udarca, u 22. minuti preko Borisa Kosira, koji je danas sam utrpao četiri lopte u mrežu vratara Plitvice Marina Kosa. Kosir je postigao prva dva pogotka (drugi u 35. minuti), do odmora je i Marčec povisio na 3:0 (43. minuta), onda je u nastavku opet Kosir zabio dva (u 57. pa u 60. opet s bijele točke), a konačnih 6:0 postavio je Međumurac 15 minuta prije kraja.

Najveća enigma posljednjih tjedana je Rudar iz Murskog Središća. Veći dio jeseni vodeća momčad izgubila je i treću zaredom, niz je počela baš Plitvica iz Gojanca pa nastavio Polet iz Svetog Martina, a danas je iz Središća bodove odnio i kotoripski Graničar (1:2). Baš kad je Grad (Mursko Središće) objavio da će financijski popratiti ambicije Rudara za plasman u Treću HNL, uslijedila su tri poraza. Koja daju veliku šansu Jalžabetu da, možda već sutra u županijskom derbiju u Hrastovskom, pobjegne pratiteljima i na više od sadašnja četiri boda.

Sutra će uz Zadrugar i Jalžabet (14 sati) na teren i preostala dva predstavnika Varaždinske županije, oba u gostima – Zelengaj u Cirkovljanu, Novi Marof u Pušćinama.

Komentari