Na Gradskim bazenima održano prvenstvo osnovnih i srednjih škola u plivanju

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 20.01.2015. 18:57

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: PK Barok

Na Gradskim bazenima Varaždin održano je Ekipno županijsko prvenstvo osnovnih i srednjih škola u plivanju.

Organizator natjecanja bio je Školski sportski savez Varaždinske županije, a priređivač natjecanja PK Barok. Plivale su se discipline 50 leptir, 50 leđno, 50 prsno i 50 slobodno, te štafete 4x50 slobodno i 4x 50 mješovito.

Svaka škola imala je pravo nastupiti sa po dvoje plivača u pojedinačnim disciplinama. U konkurenciji osnovnih škola nastupilo je 6 muških ekipa i 4 ženske ekipe.

Pobjednici u muškoj konkurenciji su plivači Šeste osnovne škole,a nastupili su u sastavu Matej Čok, Erik Hunjek, Niko Balenta, Luka Cvetko, Rene Kelemen, Noa Cingula, Izidor Ljubek, Josip Cvetko i Tin Dragović. U ženskoj konkurenciji pobjedile su učenice Prve osnovne škole u sastavu Ida Marić, Anja Horvat, Elena Škrapec, Nera Kuzminski, Petra Gašparac, Petra Aračić, Maja Kuzminski i Mia Horvat. Pobjednici će predstavljati županiju na državnom prvenstvu osnovnih škola koje će se održati u ožujku.

U natjecanju srednjoškolaca nastupile su po dvije muške i dvije ženske ekipe. U muškoj konkurenciji uvjerljivu pobjedu odnijela je ekipa 1. Gimnazije Varaždin ispred Gospodarske škole, dok je u ženskoj konkurenciji slavila 2. Gimnazija također ispred Gospodarske škole.

Komentari