Najbolja hrvatska maratonka Lisa Stublić nova ambasadorica Erste Plave lige

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 18.04.2013. 19:33

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: www.ak-sloboda.hr

Lisa Stublić, najbolja hrvatska maratonka, odlučila je podržati jedinstveno dječje atletsko natjecanje Erste Plavu ligu i tako se pridružila Blanki Vlašić, Sandri Perković i Ivanu Horvatu koji su ovome natjecanju ambasadori od prvoga dana.

Inače, natjecanje će započeti 6. svibnja i to upravo u Varaždinu. Suorganizator Erste Plave lige je AK Sloboda.

Erste Plava liga tako će omogućiti svim natjecateljima da se upoznaju i podruže s vlastitim sportskim idolima, ujedno i najuspješnijim hrvatskim atletičarima te da pritom iz prve ruke čuju neke od neizmjerno dragocjenih savjeta o važnosti sporta i razvoja osobnih potencijala.

Lisa Stublić nova je hrvatska atletska zvijezda koja je svojim rezultatima "prekrojila" dugoprugašku povijest hrvatske i svjetske atletike. Lisa je ponosna vlasnica hrvatskih rekorda na 5000 metara (16:26.28), 3000 metara sa zaprekama (10:09.56), u polumaratonu (1:09:18) i maratonu (2:25:44).

Erste Plava liga je projekt Hrvatskog atletskog saveza koji će se odvijati u okviru Hanžekovićeva memorijala, najznačajnijeg atletskog događaja u Hrvatskoj, a pod generalnim pokroviteljstvom Erste & Steiermarkische Bank d.d. i Erste Plavi mirovinskih fondova te medijskim pokroviteljstvom Varaždinskog tjednika i eVaraždin.hr-a.

Održavanje dječjeg atletskog natjecanja Erste Plava liga podržalo je i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

>> Dječje atletsko natjecanje Erste Plava liga u svibnju kreće u Varaždinu

Komentari