Nova sezona Felt duatlon lige, u drugom kolu kronometarski duatlon

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 13.04.2013. 16:40

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Felt duatlon liga započela je u srijedu, 19. travnja, kada je su u 17 sati na ŠRC Aquacity sa starta krenula 23 najhrabrija natjecatelja, kojima ni neumorna kiša nije smetala da uspješno završe utrku.

Natjecalo se u dvije discipline, sprintu i supersprintu. Sprint je disciplina koja uključuje 5 km trčanja, 20 km bicikla i 2,5 km trčanja. Supersprint je kraća disciplina, prilagođena rekreativcima, a uključuje 2,5 km trčanja, 14 km bicikla i 1,25 km trčanja.

U sprintu je pobijedio Marijan Huzjak sa deset sekundi prednosti ispred Mladena Meštrovića iz Triatlon kluba 042. Treće mjesto zauzeo je Vanja Canjuga. Jedina ženska natjecateljica u sprintu bila je Karla Čović.

U disciplini supersprint najbolji je bio Denis Pleše, drugo mjesto osvojio je Richard Vivert, a treće Neven Mlakar. Kod djevojaka najbolja je bila Sara Rožić.

Natjecatelji su na ovaj duatlon pristigli iz drugih dijelova Hrvatske, ali i susjedne Mađarske, u kojoj su aktivnosti Triatlon kluba 042 već dobro poznate. Naime, varaždinski triatlonci na svojim ligama ugošćuju natjecatelje i iz Mađarske i Slovenije.

Slijedeće kolo je 24. travnja u 18 sati, a na redu je kronometarski duatlon, utrka kod koje natjecatelji startaju svaku minutu.

Komentari