Odbojkašice Varaždin Volleya pobijedile favorizirani Sisak na njegovom terenu!

Objavljeno: 06.12.2015. 18:14

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:08

Iako je trećeplasirani Sisak - sa sedam pobjeda i tek jednim porazom do sraza s Varaždin Volleyom - slovio kao veliki favorit u međusobnom susretu 9. kola Prve B lige odbojkašica, Varaždinke su drugi puta u tjedan dana pobijedile 3:2, pokazavši opet sjajan karakter ove ekipe.

Posebice taj karakter dokazuje tijek utakmice kao i rezultat po setovima. Siščanke su naime prvi set dobile prilično uvjerljivo, 25:16, međutim naredna dva pripala su Varaždinkama i to oba – na razliku! Bilo je 26:24 i 27:25 za Varaždin Volley. Sisak četvrti set dobio opet uvjerljivo, čak 25:13, što u „normalnim“ okolnostima drastično diže samopouzdanje ekipi koja uzme set tako glatko, a i koja je ta koja poravna na 2:2. Međutim u Sisku su varaždinske cure ostale odlučne u namjeni da „poginu“ za veliku i slatku pobjedu, još su se jednom skupile kad je bilo najpotrebnije i peti set dobile opet na razliku – 17:15! Za veliko i više nego zasluženo slavlje, protiv ekipe koju je u osam kola prije Varaždina uspjela pobijediti tek vodeća Fortis Volta. I to u Zagrebu, iz Siska bodove nije nosio nitko. Varaždinke su eto prve kojima je to uspjelo.

- U čemu je tajna? Pa ne znam, možda u tome što smo stvarno bile sjajno raspoložene već i uoči utakmice, baš smo komentirale tu dobru atmosferu. Očito smo je prenijele i na teren, bile smo prava ekipa - komentar je mlade Ivančanke u redovima Varaždin Volleya Inke Inkret, koja dodaje i da ih "dobra vibra" nije napustila niti uoči ključnog petog seta, a nakon četvrtog kojeg su Siščanke glatko dobile.

- Mi smo se već krajem tog četvrtog seta počele opet dizati u igri, tu je i trener Đolonga svojim pravodobnim savjetima smirio cure i u peti smo set ušle staloženo, mirno i motivirano. I eto, uspjele -  s osmijehom na licu rekla nam je s razlogom vidno zadovoljna Inka.

Varaždinke su dakle u Sisku upisale petu prvenstvenu pobjedu, ali i petu u zadnjih šest utakmica. Što dodatno podiže razinu samopouzdanja uoči posljednje utakmice ove polusezone, idućeg vikenda u varaždinskoj Areni protiv četvrtoplasiranoga Karlovca.

- Čestitke curama za Sisak, zbog ovakvih se pobjeda trenira, zbog takvih se slavlja voli sport. No to je prošlost, naš fokus je Karlovac, svima nam je želja i cilj jedinstven - zadnju utakmicu polusezone zaključiti pobjedom - jasnom porukom zaključuje trener Varaždin Volleya, Ivica Đolonga.

Komentari