Održano drugo kolo Hrvatsko – slovenskog prvenstva u ledenom penjanju na Ravnoj gori

Objavljeno: 19.11.2015. 08:25

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:08

Foto: Božidar Breški

Natjecanje je u subotu organizirao SPK Direkt iz Lepoglave te Komisija za alpinizam HPS-a. Postavljač smjerova bio je Krunoslav Tomorad, a hvatišta su u početku bila označena tako da nije bilo “isprobavanja” različitih opcija. 

Tako se na Ravnoj gori okupilo 11 natjecatelja te jedna natjecateljica, a najboljih osam plasiralo se u finale. Posebnu poteškoću predstavljali su ljuljajući elementi. Ključni detalj finalnog smjera bo je dugi gib s ljuljajućeg drvenog elementa koji su savladali samo trojica najboljih – Janez Svoljšak, Damir Behlić i Mario Musulin. Glavni sudac natjecanja bio je Siniša Atlija.

Mario Musulin iz Lepoglave pobijedio je u prošlom kolu. Ovog puta odlučio se na rizičan potez te postavio nož cepina na vrh balvana, primio cepin za treći (najviši) hvat i nakon dosta "namještanja" uspio napraviti detaljni gib.

>>Lepoglavski prvak sportskog penjanja: Hod po rubu adrenalin je kojemu ni prva mjesta nisu ravna

To namještanje ga je koštalo dosta vremena, ali da cepin nije bio savršeno u sredini "bačvice", mogao je vrlo lako ispasti i to bi bio kraj. Sva trojica uspjela su stići do vrha, a Mario je na kraju osvojio drugo mjesto.

Poredak prve trojke:

1. Janez Svoljšak
2. Mario Musulin
3. Damir Behlić

 

Komentari