Profesor Canjuga

Ogromnu količinu samopouzdanja protiv Španjolaca pretočiti u pobjedu!

Objavljeno: 29.01.2016. 16:34

Zadnja izmjena: 17.02.2016. 09:52

Foto: Arhiva

Rukometna groznica ponovno trese Hrvatsku, a svi željno iščekuju polufinalni susret Europskog prvenstva u kojem se susreću naši Kauboji i Španjolska. Ivanečki rukometni stručnjak kroz čije je ruke prošlo devet sadašnjih reprezentativaca najavio je današnji dvoboj.

Hrvatska rukometna reprezentacija u srijedu je napravila čudo koje se rijetko viđa. Kauboji su svladali Poljake usred Krakowa 37:23 i tako izborili polufinale prvenstva Europe.

Babićeve izabranike očekuje susret protiv Španjolske. Hrvatska je najteži poraz doživjela u finalu Svjetskog prvenstva u Tunisu 2005., no najslađa pobjeda je bila ona dvije godine ranije, kad su se Hrvatska i Španjolska jedini put susrele u polufinalima velikih natjecanja.

Profesor Canjuga je kroz mlađe reprezentativne kategorije vodio Domagoja Duvnjaka, Ivana Čupića, Jakova Gojuna, Marka Kopljara i Antonija Kovačevića, dok je s generacijom predvođenom Marinom Marićem, Krešimirom Kozinom, Ivanom Sliškovićem i Ilijom Brozovićem osvojio svjetsko zlato u Tunisu 2009. godine.

Ponosan je na "svoju djecu", a vjeruje da na temelju velike količine samopouzdanja mogu svladati Španjolce.

- Španjolska je znatno jači protivnik od Poljaka, no vjerujem da će naši reprezentativci iskoristiti ogromnu količinu samopouzdanja i to pretočiti u pobjedu - rekao je Canjuga, trener Koke, devetoplasirane ekipe Prve hrvatske rukometne lige za žene, te usmjerio pažnju na kružnog napadača Aguinagaldea te njihova krila Tomasa i Riveru.

- Ne smijemo razbraniti Šterbika jer ćemo biti u problemima. Španjolci mijenjaju dva igrača obrana - napad pa im treba igrati u leđa i tako iskoristiti priliku. Također, vjerujem da nemaju baš šanse protiv naše 5-1 obrane - dodao je Canjuga.

Hoće li se Canjugine prognoze obistiniti, pogledajte danas od 21 sat.

Komentari