Premijer liga rukometaša: Dabrovi dočekuju Đakovo

Objavljeno: 16.09.2014. 07:24

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Rukometaši GRK Varaždina 1930 opet „sa zakašnjenjem“ odrađuju svoju prvenstvenu obvezu, budući da su kroz vikend nastupali u europskom Kupu EHF-a. Večeras (utorak, 16. rujna) s početkom u 18 sati - u dvorani u Graberju - Dabrovi će odigrati i prvi premijerligaški susret pred svojom publikom, protiv Đakova.

Podsjetimo, u 1. kolu prošlog utorka, Varaždin je uspješno apsolvirao vrlo neugodno gostovanje u Kaštel Sućurcu, pobijedivši Marinu Kaštelu 29:26. Ti su bodovi dodatno dobili na važnosti uslijed spoznaje da su Kaštelani jedini prošle sezone pobijedili Dabrove u osnovnom dijelu natjecanja, a da su i u ovoj sezoni itekako kvalitetna momčad dokazuje podatak da su ovog vikenda, u 2. kolu prvenstva, deklasirali jednu od TOP 4 momčadi Premijer lige prošle sezone – Karlovac (24:15).

Što se pak današnjeg protivnika Dabrova tiče, opet je potrebno riječ „oprez“ podvući crvenim, naime Slavonci su i u 1. kolu bili gosti i vratili su se kući kao – uvjerljivi pobjednici! Đakovo je naime pobijedilo Bjelovar 29:24, Bjelovar koji je ovog vikenda u nastavku prvenstva pružio jaki otpor na gostovanju u Buzetu, izgubivši 26:24. Zapravo je taj poraz Bjelovara u srcu Istre po tijeku utakmice bio pravo čudo, Bjelovarci su naime ispustili nevjerojatnu prednost – na poluvremenu su vodili čak 16:11, u nastavku imali i plus šest (17:11), još su šest minuta prije kraja utakmice vodili s dva gola razlike (24:22) da bi u završnici dopustili 4:0 seriju domaćina za konačnih 26:24 u korist Buzeta...

Prva su dva kola Premijer lige rukometaša ponudila dakle mnoštvo zanimljivosti, a Varaždinu – koji je neupitno najveći favorit za obranu prošlosezonskog prvog mjesta do početka Lige za prvaka u kojem će se uključiti i SEHA ligaši Zagreb PD i Nexe – najveći će konkurenti za TOP 4 biti očito kao i lani Poreč i Dubrava, a tu bi onda u borbu mogli i Marina Kaštela, Umag, možda i današnji protivnik Đakovo. Više nego dovoljan razlog za oprez Dabrova pred današnji ogled u 18 sati. Napominjemo, utakmica se igra u dvorani u Graberju, zbog zauzetosti Arene Varaždin.

Komentari