Zoran Jeftić

Španjolci su nas taktički nadmudrili, no polufinale Eura je veliki uspjeh

Objavljeno: 30.01.2016. 10:36

Zadnja izmjena: 15.02.2016. 17:15

Foto: Fotomontaža

Hrvatska rukometna reprezentacija poražena je jučer od Španjolske u polufinalu Eura rezultatom 33:29, a utakmicu nam je prokomentirao varaždinski rukometaš Zoran Jeftić, koji je u reprezentativnom dresu u Tunisu 2005. godine uzeo srebro na prvenstvu svijeta.

Prije 11 godina Hrvatsku je u finalu svladala Španjolska 40:34, a Jeftić je na tom prvenstvu bio drugi pivot hrvatske vrste.

- Obje Španjolske, tadašnja i današnja vrhunske su ekipe. Teško im je pronaći slabe točke. Moramo im se priznati da su jučer bili bolja momčad i zasluženo slavili - rekao je Zoran Jeftić istaknuvši da smo dobro krenuli u susret, no posljednjih deset minuta prvog dijela jednostavno smo stali.

-Teško je sad ulaziti u pripremu utakmice. Nije mi baš jasno zašto je na vratima počeo Alilović, no neću u to ulaziti. Odlično smo krenuli, bili smo dobri u obrani i tranziciji, no kasnije smo izgubili svoju igru. Španjolci su nas taktički nadmudrili i kasnije nije bilo više snage za povratak - dodao je Jeftić koji je u svojoj karijeri branio boje Varteksa, Medveščaka, Međimurja, Vidovec Biosa, Varaždina i španjolskih klubova Cuenca i Las Palmasa.

Istaknuo da našim rukometašima treba skinuti kapu do poda, bez obzira na poraz u polufinalu od Španjolaca.

- Mnogi su bili skeptični prije početka Eura. Ova generacija igra sjajno, a visokom pobjedom protiv Poljske upisali su se u rukometnu povijest. Nitko prije početka nije prognozirao da ćemo ući u polufinale pa je ovo veliki uspjeh - istaknuo je Jeftić.

Babićevu vrstu u nedjelju od 15 sati čeka susret za treće mjesto protiv Norveške.

- Vjerujem da smo u psihološkoj prednost pred Norvežanima, te da ćemo se psihički dići i uzeti odličje - zaključio je 33-godišnji Jeftić.

Komentari