SŽRK Ivanec osporava izbor najboljih sportaša grada Ivanca za 2014. godinu

Objavljeno: 20.12.2014. 13:54

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ilustracija

Izbor najboljih sportaša i ekipa grada Ivanca za 2014. godinu izazvao je nezadovoljstvo u Srednjoškolskom ženskom rukometnom klubu Ivanec.

Naime, na Skupštini Zajednice sportskih udruga grada Ivanca za najbolju sportašicu izabrana je Maja Brlenić iz Ženskog odbojkaškog kluba Ivanec, na što su iz SŽRK Ivanec reagirali priopćenjem u kojem napominju kako smatraju da je ova nagrada trebala pripasti Martini Rudnički, jednoj od najboljih igračica SŽRK Ivanec i vodećem strijelcu 2. HRL – sjever.

- Ponukani još jednim fijaskom u izboru sportaša godine Grada Ivanca, kao klub odgovorno tvrdimo da smo nezadovoljni i ulažemo oštru osudu svih radnji koje su prethodile samom izboru - ističu iz kluba.

- Čestitamo i ne želimo umanjiti vrijednost izabrane sportašice Maje Brlenić, ali ŽOK Ivanec se ipak natječe u šestom državnom rangu, trećem međužupanijskom i prema tome nastupaju u odbojkaškoj svojevrsnoj 'bicikl ligi' u prostoru od Ivanca preko Varaždina najdalje do Čakovca i Štrigove - stoji u priopćenju.

- Kao sportski djelatnici dovodimo u pitanje realnost tako važne svečanosti kao što je izbor sportaša/sportašice, jer apeliramo da način da glasaju skupštinari ZSUGI nije vjerodostojan izbor. U tako važnom izboru sudjelovati bi trebali prekaljeni, ali nadasve realni sportski djelatnici koje će odrediti ZSUGI i koji će u glasovanju biti najmanje u omjeru 3/2 u odnosu ligaški sportovi (nositelji kvalitete) naspram ostalih - rekreativaca - napomenuli su, između ostalog, iz SŽRK Ivanec.

Inače, osim Maje Brlenić kao najbolje sportašice, za najboljeg sportaša izabran je Filip Habek, član Karate kluba Ivanec, za najbolju mušku ekipu izabrani su seniori Rukometnog kluba Ivančica Ivanec, a seniorke Ženskog odbojkaškog kluba su najbolja ženska ekipa.

Komentari