Treneri na posljednjem meču: Borović pokazao kako iz borilačkog sporta izvući maksimum

Objavljeno: 21.06.2015. 12:05

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Nikola Kokotec

Od profesionalne borilačke karijere u subotu se na TTS-u oprostio Varaždinac Goran Borović. Niz lice su mu potekle suze, a vrlo emotivno to su primili njegov prvi i posljednji trener.

>>Goran Borović u suzama se oprostio od profesionalnog sporta

Borilačku karijeru Borović je započeo u Odgojnom domu u Lošinju, a prvi trener mu je bio Radenko Nikolić zvani Mujo.

- Gorana pamtim kao mladića s dugom masnom kosom i s viškom kilograma. Izrazio je želju da bi se bavio borilačkim sportovima i ubrzo je uz velik trud nestala duga kosa i višak kila - rekao je kroz osmijeh Nikolić koji je stigao u Varaždin na posljednji Borovićev meč i stajao uz njega.

- Lijepo je stići u Varaždin i biti dio cijele manifestacije jer ipak mene i Gorana veže veliko prijateljstvo - istaknuo je popularni Mujo.

Varaždinski borac tako se nakon 22 godine oprostio od profesionalne borilačke karijere. Na bodove je pobijedio poljskog borca Tomasa Drabika po K-1 pravilima u kategoriji do 72,5 kilograma.

- Već u poznim godinama Goran je odradio krasan meč i skidam mu kapu do poda - rekao je njegov posljednji trener Leon Ben koji s Goranom surađuje već deset godine.

- Goran je vrhunski dečko i borac. Riječ je o osobi koja od 0 do 24 živi sport i stvarno sam ponosan što sam mu bio trener. Njemu kao i meni nedostajat će treninzi. Borilački sport je stigmatiziran, no on je primjer kako je iz borilačkog sporta moguće izvući maksimum i kako mu je taj sport pomogao da pronađe pravi put- objasnio je Ben.

U svojoj karijeri Borović je sa subotnjim mečem odradio 320 borbi. Osvojio je nekoliko svjetski i europskih titula u više kategorija. Njegovi treneri suzdržavali su suze, no Goranu su nakon meča jednostavno navrle.

- Nije bio problem meč, već organizacija cijele manifestacije. Glava mi je bila puna svega i nije mi bilo lako. Zahvaljujem se svima koji su stigli i nikada ne plačem, ali jednostavno emocije su bile jače od mene. Drago mi je što sam posljednju borbu imao na Banfici, mojem kvartu jer nikad nisam skrivao da sam Varaždinac. Nedostajat će mi borbe, ali ima mlađih boraca pred kojima je svjetla budućnost - zaključio je Goran Borović čiji je oproštajni meč pratilo tristotinjak gledatelja.

Komentari