Varaždin izgubio 2:0 od Slavena, ali – mogao i pobijediti!

Objavljeno: 13.08.2013. 08:50

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Mlada momčad trećeligaša Varaždina ugodno je iznenadila u Koprivnici. U generalki pred prvenstvo prvoligaš Slaven Belupo slavio je tek 2:0, u utakmici u kojoj su "krojači" imali tri čiste prilike, pogodili i stativu.

Već u 7. minuti Vukman je sjajno odigrao u prazan prostor za juniora Roginića, koji je izbio sam pred domaćeg vratara Pelina. Iskusni čuvar mreže Slavena ušao je u šut mladom varaždinskom napadaču. Četiri minute kasnije Jalušić je pogodio stativu, nakon proboja Roginića po lijevoj strani kaznenog prostora i povratne lopte na peterac. U 13. i 14. minuti uzvratio je domaći napadač Roskam, no u prvoj prilici se spleo, a u drugoj prebacio vratara Težaka.

U 20. minuti ipak vodstvo Slavena. Nije se činilo posebno opasno, no nesporazum se dogodio između stopera Režića i vratara Težaka, obojica su čekali ovog drugog da izbije loptu, a s(p)retni Haračić ušao između njih i mirno plasirao loptu u mrežu.

Osim opisanog pogotka, nije se na terenu vidjelo tko je prvoligaš, a tko (novi) trećeligaš, do odmora je utakmica bila potpuno ravnopravna. Tek u nastavku osjetila se nedovoljna dužina kadra Varaždina i Slaven je postao dominantniji. No opet, nipošto za dva ranga razlike. Domaći su izredali nekoliko prilika, Glavica je u 57. minuti pucao oštro, a vratar Težak nogom obranio, tri minute kasnije se strijelac prvoga gola Haračić našao opet pred Težakom, lobao njega, ali i gol. Uslijedile su brojne izmjene, nakon kojih je, tek u 87. minuti, Grgić povisio na 2:0. Glavica je pobjegao Kaniškom na desnoj strani kaznenog prostora, zavrnuo u sredinu, gdje je na vrhu peterca Grgić mirno glavom pogodio mrežu.

Minutu prije kraja još jedna čista prigoda za Varaždin, barem za počasni pogodak. Kolarić je međutim iz blizine opalio iznad prečke.

- Nije bilo loše, vidljivo je međutim da nam fali iskustva. Da dobijemo još više na čvrstini, na sigurnosti. To je ono što ističem, imamo bazičnu kvalitetu i nitko nas neće nadigrati, no trebat će i puno rada, a i pokoje iskusno pojačanje – osvrnuo se na koprivničko izdanje trener Varaždina Ivica Solomun.

Slaven Belupo – Varaždin 2:0 (1:0)

KOPRIVNICA – Gradski stadion. Gledatelja 80. Sudac Kristijan Sminderovac (Koprivnica).

Strijelci: 1:0 Haračić (20), 2:0 Grgić (87)

SLAVEN BELUPO: Pelin, Haračić, Crepulja, Glavica, Filipović, Roskam, Bukovac, Geng, Pranjić, Plazanić, Bagarić (još su igrali: Marković, Grgić, senić, Jambor, Arap i Posinković). Trener: Ivan Katalinić.

VARAŽDIN (4-1-3-2): Težak – Jalušić, Režić, G. Vuk, Kaniški – Vukman – Sambolec, Hranilović, Matejaš – Spasić, Roginić (još su igrali: Branilović, Cvek, Mešnjak, Rebernik, Hižak, Malnar i Kolarić). Trener: Ivica Solomun.

STATISTIKA UTAKMICE:
Zaleđa 2-1, Korneri 4-2, Udarci 9-7, Udarci u okvir 4-3, Žuti kartoni 1-0, Crveni kartoni 0-0.

Komentari