Varaždinski karatist Enes Garibović prvak Hrvatske kod mlađih seniora

Karate klub Varaždin

Objavljeno: 22.12.2014. 09:49

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Dvojica varaždinskih karatista proteklog vikenda nastupili su na Prvenstvu Hrvatske za mlađe seniore, a titulom prvaka Hrvatske okitio se Enes Garibović. Budući da je ovo prvenstvo bilo izborno za europsku smotru, Enes je izborio nastup na Europskom prvenstvu u Zürichu koje će se održati u veljači iduće godine...

Prvenstvo je održano u Rijeci, a nastupilo je 128 natjecatelja iz 52 kluba.

Enes Garibović nastupio je u kategoriji do 84 kilograma te je prvo kolo bio slobodan. U drugom kolu je pobijedio predstavnika Karate kluba TAD IZ Rijeka, Zvonimira Živkovića rezultatom 2:0, u polufinalu je svladao Ivana Kvesića iz zagrebačkog kluba Hercegovina 3:2, dok je u finalu bio bolji od člana Karate kluba Susedgrad, Hrvoja Đukića rezultatom 3:0 i tako postao državni prvak. Time je izborio nastup na europskoj smotri u Zürichu iduće godine.

- Jako sam sretan zbog titule budući da mi je to tek prva godina u kategoriji mlađih seniora. Također raduje me što sam zadržao konstatnu uz sve fakultetske obveze - rekao je Garibović.      

Boje Varaždina branio je i Eugen Kanjir kod mlađih seniora do 75 kilograma. U prvom kolu bio slobodan, a u polufinalu je pobijedio Vinka Smoljana iz zagrebačke Hercegovine, dok ga je u finalu svladao Ivan Martinac, također iz KK Hercegovina.
  

Komentari