Varaždinu igra, a Podravini pobjeda u županijskom derbiju 3. HNL Sjever

Objavljeno: 17.11.2013. 14:37

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Iako je Varaždin imao puno više od igre, dominaciju i osam čistih prilika, Podravina je iz prve dvije stigla do 2:0 vodstva i do kraja sačuvala stečenu prednost.

Prezentacija Varaždina za – kosu počupati. Tako bi se najslikovitije moglo opisati ono što mlada momčad Varaždina na terenu ove jeseni prezentira i što rezultati nimalo ne prate. Županijski derbi u Ludbregu bio je još jedna „prepisana priča“, Varaždinci su se potpuno nametnuli (trenutačno) vodećoj momčadi Treće HNL Sjever, međutim mreža Saše Drevena, igrača poniknulog također u varaždinskoj školi nogometa, ostala je netaknuta svih 90 minuta.

Prvu je prijetnju Varaždina potpisao Denis Kaniški u 7. minuti utakmice, iz slobodnog udarac; išlo je u okvir, ali i previše po sredini gola, Dreven je uspio izboksati. Četiri minute kasnije Režić je gurnuo u čistu priliku Petrovića, ovaj je izašao sam pred Drevena, ali i pucao traljavo. U 20. minuti opet je Petrović imao matnu situaciju, opet sam pred Drevenom, ali je previše oklijevao i obrana Podravine je otklonila opasnost. U idućem napadu, praktički ni iz čega – 1:0 za Podravinu.

Netko je, čini nam se Pomper, ubacio s desne strane, nije to bilo uopće opasno, međutim vratar Borgelott koji je išao pokupiti tu loptu nije je uhvatio kako treba, kliznula je kroz ruke, a Nikola Valjak je „ni kriv ni dužan“ na drugoj stativi glavom pospremio loptu u praznu mrežu.

I do odmora je Varaždin dominirao, a kad je u 44. minuti zbog ozljede najbolji igrač Podravine Mumlek morao napustiti teren, činilo se da će u nastavku izjednačenje doći sigurno. I trebalo je biti tako već u 50. minuti; Egri je petom proigrao Kaniškog, ovaj odlično ubacio na pola metra(!) od gola Drevena, ali je Matejaš zakasnio uklizati na tu loptu i ubaciti je iza linije. U idućem napadu Podravine – 2:0!

Kao i kod prvog pogotka, odmah nakon „zicera“ Varaždina pogodak Ludbrežana. I opet iniciran velikom greškom VŽ-obrane. Vuk je na korner liniji htio spriječiti udarac iz kuta i uklizao na loptu da ne pređe liniju, no samo ju je smirio za natrčalog Koseca. Ovaj je odigrao povratnu loptu na 15 metara, a popularni Meho – Nikola Valjak – iz prve uputio udarac i pogodio desni dio Borgelottove mreže.

Tu je pao moral Varaždincima, s tri je brze izmjene pokušao goste probuditi trener Solomun, s dvije je i pogodio, s jednom promašio. Malnar je definitivno unio dodatnu živost u sredini terena zamijenivši Egrija, međutim je i umjesto potentnog Matejaša ušao Sambolec koji je, barem u ovoj utakmici, bio previše pod dojmom protivnika. Još je veća šteta po Varaždince bila ta što je Rog, puno opasniji u sredini terena, preselio na lijevi bok gdje su njegove najveće kvalitete daleko manje dolazile do izražaja. Na drugoj je strani bilo upravo suprotno, Jalušić je odlično zamijenio Branilovića, međutim prekasno, ti su njegovi prodori i ubačaji najviše nedostajali u prvom poluvremenu.

Tek u završnoj trećini utakmice Podravina je i igrom došla do izražaja, u 68. i 77. minuti u čistim se prilikama našao Kosec, prvi je puta previše oklijevao pa su Varaždinci očistili, drugi je puta obranio Borgelott. U ovim se situacijama međutim nije dogodilo ono što se dogodilo na drugoj strani, kazna po onoj „tko ne zabije, taj dobije“. Malnarov udarac završio je tik uz stativu, a još je tragikomičnije ispala situacija u 89. minuti; Vukman je pucao s 12-13 metara topovski u sam gornji desni kut, ali i ta je lopta uspjela „zalutati“ u glavu jedinog igrača Podravine „na putanji“ i odbiti se u korner. U vremenu sudačke nadoknade ni Petrović nije uspio ubaciti loptu iz neposredne blizine u mrežu, ostalo je – 2:0.

Komentari