Provale širom županije: Nestale vreće za spavanje, zračna puška i nakit

Objavljeno: 24.11.2014. 12:04

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ilustracija

Policijska uprava varaždinska izvijestila je o provalama koje su se u proteklom razdoblju dogodile na području Varaždinske županije.

Tako je u razdoblju od 1. do 22. studenog nepoznati počinitelj u mjestu Vrtlinovec provalio u dvije vikend kuće, vlasništvo muškaraca starosti 45 i 46 godina. U vikendicama je porazbacao stvari i iz jedne vikend kuće je otuđio dvije vreće za spavanje. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko tisuću kuna.

Od 7. do 21. studenog nepoznati je počinitelj u mjestu Vinogradi Ludbreški provalio u vikend kuću vlasništvo muškarca starosti 44 godine. Iz vikendice je otuđio zračnu pušku. Materijalna šteta se procjenjuje na više stotina kuna.

Od 21. do 23. studenog u mjestu Kaniža nepoznati je počinitelj provalio u kuću vlasništvo 55-godišnjakinje, iz koje je otuđio zlatni i drugi nakit. Visina materijalne štete se procjenjuje na više tisuća kuna.

Kako napominju iz PU varaždinske, policijski službenici poduzimaju mjere i radnje s ciljem otkrivanja počinitelja ovih kaznenih djela.

Što se tiče prometa, prema policijskom izvješću tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno pet prometnih nesreća s materijalnom štetom. U kontroli prometa ukupno je utvrđeno 87 prekršaja, od čega 25 prekršaja brzine.

Od ostalih događaja, tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave varaždinske zabilježena su četiri prekršaja protiv javnog reda i mira i to u Ludbregu, Selniku, Varaždinu i Lepoglavi, a radi se o događajima vezanim uz buku, viku i galamu, naročito drsko i nepristojno ponašanje i tučnjavu u ugostiteljskim objektima i na ulici, skitnji i prosjačenju, te vrijeđanju i omalovažavanju ovlaštenih službenih osoba.

Komentari