FOTO: Učenicima OŠ Šemovec podijeljeno 200 kilograma mandarina

Objavljeno: 06.11.2014. 17:07

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Općina Trnovec Bartolovečki

Izvor: galerija-images/mandarine os semovec

Učenicima Osnovne škole Šemovec u općini Trnovec Bartolovečki podijeljeno je 200 kilograma mandarina iz doline rijeke Neretve.

Neretvanske mandarine učenicima je podijelio načelnik općine Zvonko Šamec, a riječ je o dijelu donacije od 500 kilograma koji je poklonjen školi u sklopu projekta osiguravanja i stvaranja navike zdrave prehrane za osnovnoškolce.

- Uz stvaranje zdravih navika što se tiče prehrane, jedan od ciljeva ove akcije je i pomoć hrvatskim poljoprivrednicima. Prošle godine imali smo donaciju jabuka, a ove smo se odlučili na mandarine – istaknuo je načelnik Šamec i dodao kako će se Općina i dalje brinuti za škole i školstvo ulaganjem u objekte i stvaranjem optimalnih uvjeta za odvijanje nastave u jednoj smjeni.

Na predanoj donaciji načelniku se zahvalila ravnateljica Osnovne škole Šemovec

Ova donacija obogatila je školski jelovnik dodatnim voćnim obrokom. Inače je naša škola u shemi „školskog voća“ što znači da se jednom tjedno za sve učenike od prvog do osmog razreda osigurava jedan voćni obrok. Zahvaljujući donaciji moći će se osigurati i više voćnih obroka – istaknula je ravnateljica Hižak.

Osim Osnovnoj školi u Šemovcu 200 kilograma mandarina donirano je i Osnovnoj školi u Trnovcu, a preostalih stotinjak kilograma donirano je Dječjem vrtiću „Oaza“ u Bartolovcu, zatim Dječjem vrtiću „Zeko“ u Trnovcu te Obiteljskom domu za starije i nemoćne osobe „Vivo vita“ Trnovec.

{gallery}mandarine os semovec{/gallery}

Komentari