EKSKLUZIVNO Zmajlović za eVaraždin žustro odgovorio Habušu: "Primi se posla i oslobodi Varaždince smrada“!

Objavljeno: 15.10.2015. 11:20

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

Foto: Ilustracija

Nakon što je varaždinski gradonačelnik Goran Habuš jutros optužio Ministarstvo zaštite okoliša da se odugovlačenjem i ne rješavanjem zbrinjavanja baliranog otpada “poigrava s 47 tisuća građana grada Varaždina“, ministra Mihaela Zmajlovića uspjeli smo dobiti za ekskluzivno priopćenje u kojem varaždinskom gradonačelniku, između ostaloga, poručuje "da se primi posla"...

>>VIDEO/FOTO: U koloni od 20-ak automobila i s utovarenom balom smeća Habuš krenuo put Zagreba

Nakon što smo ministra Mihaela Zmajlovića zamolili da prokomentira Habuševe razloge za prosvjed ispred Ministarstva zaštite okoliša i prirode, na adresu redakcije eVaraždina stigao je njegov odgovor u kojem podsjeća kako je varaždinski gradonačelnik poslao zahtjev za financiranje zbrinjavanja otpada tek 28. rujna ove godine.

>>ANKETA Koga smatrate odgovornim što problem s balama smeća do sada nije riješen?!

- Je li to "zavlačenje" o kojem on govori? Što je radio dvije godine? Pred dvije  godine rekao sam jasno i glasno, i otad ponovio barem pedeset puta: osigurali smo novac, sufinancirat ćemo 60 posto od 115 milijuna kuna kolika je  vrijednosti sanacije. Od Grada Varaždina tražimo jedino da poštuje zakone – naglasio je ministar Zmajlović.

Dodao je da u Ugovor za sufinanciranje Grad mora ući čist i transparentan, kako to nalažu zakon i poštenje.

- Od toga neću odstupiti ni milimetra. A da budem krajnje jasan, ovo radimo jedino i isključivo zbog građana Varaždina koji ničime nisu skrivili da se na ulazu u njihov prelijepi grad već devet godina gomila sramota njihovih političara – ustvrdio je Zmajlović.

Osim što je ministar konstatirao čija su sramota nagomilane bale na nelegalnom deponiju u Brezju, s primjetnom je žustrinom varaždinskom gradonačelniku poručio da počne raditi na rješavanju problema.    

- Gradonačelniku Habušu poručujem da prestane zavlačiti, da se primi posla, te da provede natječaj po zakonu i oslobodi svoje sugrađane bala i smrada u doslovnom i prenesenom smislu – zaključio je Zmajlović.

Komentari