Varaždinski HDZ: “Igrokaz s balama je vrhunac nesposobnosti gradske vlasti“

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 15.10.2015. 15:00

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

Foto: Siniša Sović

Kao što smo izvijestili, problemi sa zbrinjavanjem varaždinskog otpada danas su top tema, stoga ne čudi da se o svemu oglasio HDZ Grada Varaždina koji u svom priopćenju za medije ističe “kako je sada potpuno jasno da problem zbrinjavanja bala nije i neće biti riješen za vrijeme Kukuriku koalicije...“  

Riječ je o samo još jednom “igrokazu u režiji Habuša i Štromara“, koji, zapravo, pokazuje vrhunac nesposobnosti gradske vlasti, navedeno je u priopćenju kojeg potpisuje šef gradskog odbora HDZ-a Damir Habijan.

U njemu podsjećaju kako je pitanje rješavanja bala bilo odlučujući faktor prilikom izbora aktualnog gradonačelnika, a sada je, ističu, očito da će taj još uvijek  neriješeni problem biti razlog novih, prijevremenih  izbora u Gradu Varaždinu.

Postalo je jasno, tvrde u GO HDZ-a, da „vertikala vlasti grad – županija – Vlada“, na koju se aktualna gradska vlast često pozivala proteklih četiri godine, ne samo da nikada nije zaživjela, već  sada doživljava svoj konačni krah. Varaždinski HDZ-ovci uvjereni su i da je sada svakom dobronamjernom građaninu  postalo jasno kako je uz očitu nesposobnost, među vladajućima došlo i do potpunog raskola između HNS-a i SDP-a.

O tome, podsjećaju, dovoljno govori i posljednja sjednica Gradskog vijeća kada gradonačelnik opet nije mogao okupiti kvorum.

Također, smatraju da postoje pitanja koja se mogu riješiti samo iskrenim dogovorom i voljom svih političkih stranaka.

Navedene izjave Damira Habijana, predsjednika varaždinskog HDZ-a o prosvjedu "Dosta je zavlačenja“ koji je danas održan u Zagrebu, za eVaraždin je prokomentirao gradonačelnik Goran Habuš:

 - Čini mi se da gospodina Habijana danas nisam vidio u Zagrebu kada su se branili interesi Varaždina pred ministarstvom i zahtijevalo rješavanje problema s balama - naglasio je varaždinski gradonačelnik.

Komentari