dan otvorenih vrata

FOTO Što su danas Varaždinci mogli vidjeti razgledajući napuštenu vojarnu u Optujskoj?

Objavljeno: 05.11.2016. 16:00

Zadnja izmjena: 05.11.2016. 16:04

Foto: Željko Porobija

Danas je napuštena vojarna u Optujskoj ponovno otvorila svoja vrata radoznalim građanima kako bi se upoznali sa sadašnjim stanjem i korisnicima, kao i s planovima za njezino uređenje.

Nešto prije 10 ujutro tu se okupilo nekih 20-ak građana kojima su ponuđena dva termina za obilazak uz pratnju stručnog vodiča. Prvo su razgledali veliku maketu cjelokupnog kompleksa vojarne, s oznakama što će se od tih objekata zadržati i preurediti, a što porušiti. Bilo je prilike i za razgovor s predstavnicima udruga koje trenutačno koriste prostore vojarne, kao što je, primjerice, Udruga hrvatskih dragovoljaca i veterana Domovinskog rata.

Vojarna u Optujskoj je prošla svoje brojne faze razvoja, preuređenja i dogradnje - još od 1893. i vremena Austro-Ugarskog imperija, preko Kraljevine Jugoslavije i poslijeratne SFRJ, pa sve do vremena nakon Domovinskog rata. Obilaskom se stječe dojam da se radi o prostoru koji nudi raznolike mogućnosti, ali uz goleme investicije. Kroz ovu fotogaleriju možete i sami vidjeti i potencijale i izazove.

Komentari